Başkan Şahin, gaziler ve şehit ailelerini yemekte ağırladı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, gaziler ve şehit aileleri ile yemekte bir araya geldi.
Başkan Şahin, gaziler ve şehit ailelerini yemekte ağırladı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, gaziler ve şehit aileleri ile yemekte bir araya geldi.

Kore ve Kıbrıs harekatları hakkında kısa bilgiler veren Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin, yemeği tertipleyenlere teşekkür etti. Bafra Davet ve Toplantı Merkezi'nde 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile ilçedeki gazilere ev sahipliği yapan Başkan Şahin yaptığı konuşmada, "Bize atalarımız hiçbir zaman kötü bir miras bırakmamış. Gittikleri yerlerde sömürü ve zulüm yapmamışlar, baskıda bulunmamışlar. Ama günümüzde kendilerini büyük ve medeni devlet olarak görenlerin baskı ve zulümlerini hep beraber görüyor ve şahit oluyoruz. Tabi bu asalet meselesidir. Türk milletinin asaleti her şeye yeter. Adaletsizlik yapanların, baskı ve zulüm yapanların sonları hüsran olacaktır. Bizler adaletimiz ve asaletimiz sayesinde ebediyete kadar payidar olacağız. Bu milletin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar baskının karşısında son olarak da 15 Temmuz kalkışmasında Türk milleti gereğini yapmıştır. Bu mücadeleleri verirken şehadet şerbeti içenler ve yaralanıp gazi olanlar oldu. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum" dedi.

Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu ise "Türk milleti asırlar boyu, bu milleti ve memleketi parçalamak isteyenlere karşı hep savaşmıştır. 15 Temmuz'da zannettiler ki bir düdük çalınca arkalarına bakmadan kaçacaklar. Ama aldandılar. Öylesi direnişler oldu ki tahayyül bile edememişlerdi. Milletimizin büyük direnişi ve Allah'ın yardımı sayesinde perişan oldular ve olmaya da devam edecekler" diye konuştu.

Yemek Bafra Müftülüğü İlahi Korosu'nun söylediği ilahiler, okunan Kur'an-ı Kerim ve yemek sonrası İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından yapılan dua ile program son buldu.

Bafra Belediyesi tarafından verilen yemeğe ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Alaçam Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, AK Parti ilçe başkanı Tuncay Yurduseven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: