Başkan Şirin “7 Eylül Kurtuluş Günümüz kutlu olsun”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Şirin “7 Eylül Kurtuluş Günümüz kutlu olsun”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Zaferin 94. yıldönümünde aynı heyecan ve aynı gurur içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Şirin, "Düşmanın acizliği ile yakıp kül edilen, ancak Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık meşalesiyle aydınlanarak küllerinden yeniden doğan güzel ilçemiz Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyorum" dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kurtuluşun 94. yıldönümü yayımladığı mesajında, "Bugün, düşman işgalinden kurtuluşumuzun yıldönümünü milli duruş ve vatanperverliğimizle, aynı heyecan ve aynı gururla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Silahları alınan ordumuzun çelik gibi duruşuyla, diğer yanda savaşa sürüklenen ve 3 yıllık esaret altında perişan olan, evine, kültürüne, diline, dinine, canına kast edilen vatanseverlerimizin azmiyle, maneviyatıyla bugünlere kavuşmuş bulunmaktayız. Ne mutlu ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının fitilini ateşlediği, Yüce Türk Milleti'nin cesaretiyle büyük bir manevi yangına dönüşen bağımsızlık mücadelesi, 19 Mayıs 1919 tarihinde bir deniz kenarından başlayan kutsal yolculukla; Turgutlu'muzu da içine alan coğrafya üzerinde, 9 Eylül 1922'de yine bir deniz kenarında İzmir'de amacına ulaşmış olarak zaferle sona ermiştir. İşte bu anlamlı günlerimizi, bizlerin bağımsız ve hür yaşamasını sağlayan ecdadımızın fedakarlıklarına borçluyuz. Bugünkü mücadelemiz ise yangınla değil, vatan aşkıyla tutuşan Turgutlulu Atalarımızın yadigarı olan bu güzel topraklarda hak ettiğimiz gibi yaşamak, bizlere emanet edilen değerlere sahip çıkarak, Türk Milleti'nin yazdığı destanları satır satır gelecek nesillere aktarmaktır." dedi.

Başkan Şirin açıklamasını şöyle tamamladı: "Yüzyıllardır olduğu gibi bugün de anavatanımıza göz koyan hainlere karşı milli mücadele ruhuyla dimdik karşı durmaktayız. Çünkü bu ülke bölücü terör örgütünün hain emellerine alet edilmedi, edilmeyecektir. Bizler kahraman şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan bu bereketli toprakların her daim düşman hedefinde olduğunun bilinciyle, canını ortaya koyan şerefli Türk Ordusu ve Türk Polis Teşkilatı'nın değerli mensuplarını unutturmayacak, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda Türk Milleti'nin istikbaline kast eden düşmanlara karşı tüm gücümüzle birlikteliğimizi idame ettirecek, dosta güven düşmana korku saldığımız şanlı tarihimizden aldığımız Türk Bayrağımızı geleceğimize taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, düşman işgalinden kurtuluşumuzun 94. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda omuz omuza mücadele veren Turgutlu'muzun binlerce isimsiz kahramanını, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: