Başkan Suriyelileri dinledi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Suriyelilerle bir toplantı yapan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, onların sorunlarını dinledi. 
Başkan Suriyelileri dinledi

Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleşen görüşmeye ilçede kalan 9 Suriyeli aile katıldı. Suriyeliler yaşadıkları sorunları tek tek anlatarak isteklerini dile getirdiler. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Suriye’den çaresizlik içinde savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan insanlara merhametle yaklaşılması gerektiğini ve her türlü yardımın yapılmasının bir insanlık görevi olduğunu belirterek, her akşam demokrasi nöbetine gelen Suriyelilerin vatan kavramının kutsiyetini daha iyi anladıklarına dikkat çekti. Edis, Suriyelilerin, barınma, beslenme, sağlık, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının karşılanacağını ve sayılarının tam tespitinin yapılacağını söyledi. Belediye olarak iş imkanı da sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Edis, bu konuda belediyenin ilgili birimlerine talimat verdiğini ifade etti. 
Türk insanından her zaman yardım gördüklerini belirten Suriyeliler, başkanın kendileriyle ilgilenmesinden son derce memnun olduklarını belirterek hem başkana hem de Vezirköprülülere teşekkür ettiler.