Başkan Tok: "İşletmelerin gözü İlkadım Aşçılık Okulu’nda"

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, oteller, restoranlar ve lokantacıların şimdiden İlkadım Aşçılık Okulu'nda mezun olacak kursiyerlerin peşinde olduğunu söyledi.
Başkan Tok: "İşletmelerin gözü İlkadım Aşçılık Okulu’nda"

Türkiye'de birçok ile örnek gösterilen "Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)" projesi kapsamında açılan aşçılık okulunda eğitim gören öğrenciler, hem teorik hem de pratik eğitim görüyor. Birçok otel, restoran ve işletme de daha mezun olmadan okulun mezun vermesini bekliyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Lokantacılar Odası işbirliği ile sürdürülen Avrupa Birliği Hibe Projeleri destekli "Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)" projesi kapsamında açılan Aşçılık Okulu'nu ziyaret etti.

Esnaf okulu olarak hüviyetinde 80 öğrenciye hem meslek kazandırıldığı hem de günlük 10 avro(33 TL) harçlık verildiği aşçılık okulunda kursiyerlere aşçı ve pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak eğitimler veriliyor. Türkiye'nin en iyi şeflerinin ve aşçılarının kursta hem teorik hem de pratik eğitimlerin verdiği aşçılık okulunda gayret gösteren kursiyerler önemli aşamalardan geçiyor. Kursu başarı ile tamamlayan öğrenciler sektörde esnaf veya ara eleman olarak iş veya istihdam hayatına katılacak.

Öğrencilerin eğitim gördükleri sınıfları gezerek yaptıkları ürünleri inceleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Lokantacılar Odası ile birlikte yürüttükleri projenin uygulamasında özverili çalışarak büyük emek ve gayret sarf eden Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı'ya memnuniyetlerini ve teşekkürlerini iletti.

İstihdam garantili olarak açılan ve sektöre esnaf yetiştiren aşçılık okulunun Türkiye'de birçok ile gösterildiğini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Aşçılık okulunu gören ve takip eden herkes sektöre esnaf yetiştiren bu kursun varlığından oldukça memnun. Oteller, restaurantlar ve lokantacılar şimdiden buradan mezun olacak olan kursiyerlerin peşinde. Mezun olmadan buradan elaman isteyen birçok işletme var. Kurs kayıtları başlamadan önce 500'ün üzerinde müracaat vardı. Proje kapsamında ancak 80 öğrencimizi bu kursa kayıt edebildik. Buna benzer Türkiye'nin birçok ilinde özel eğitim veren kurslar var. Bunlara kayıt olan kursiyerler 7 veya 8 bin TL para veriyor. Bu projede biz para almıyor, üstüne her kursiyerimize günlük 10 avro yani 33 TL harçlık veriyoruz. Bu projemizin uygulanmasında ve yürütülmesinde büyük emek ve gayret gösteren Lokantacılar Odası Başkanımız İsmail Balcı'ya, katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Tok: "İşletmelerin gözü İlkadım Aşçılık Okulu’nda"

Kaynak: