Başkan Toru: “Altyapı çalışmaları hız kesmeyecek”

Konya’nın merkez Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Harmancık ve Karahüyük mahallelerindeki altyapı çalışmalarını denetledi. 
Başkan Toru: “Altyapı çalışmaları hız kesmeyecek”

Harmancık ve Karahüyük Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını denetleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçe genelinde toplu ulaşım hattında kalan caddelerde toplu ulaşım hatlarını rahatlatmak, caddeleri imara uygun bir halde açmak üzere çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Şu anda 11 caddede çalışmalarımız devam ediyor. Bu caddelerde altyapı eksikliklerinin tamamlanmasıyla ilgili ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışma yapıyor. Bu 11 caddeden biri olan Harmancık Caddesi de Hatıp Caddesi’ni Seydişehir-Antalya Çevre Yolu’na bağlayan önemli bir cadde. Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki bu caddeyi 15 metreye kadar genişlettik. Bir yandan kamulaştırma çalışmaları bir yandan da parke bordür çalışmalarıyla sahada çalışmalarımız devam ediyor. Bu 11 caddedeki altyapı, yol genişletme ve asfalt serimi çalışmalarından sonra Meram’da kronik hale gelen birçok caddenin çözümü de sağlanmış olacak. Seneye inşallah bir bu kadar daha cadde ve ara sokaklarda yapacağımız çalışmalarla birlikte Meram’ın altyapı ve ulaşım sorunu da çözülmüş olacak” dedi.


“Altyapı çalışmaları hız kesmeyecek”
Harmancık Caddesi’yle birlikte Harmancık Mahallesi’nde bu ay içerisinde 35 sokakta parke bordür ve asfalt serimi çalışmasının yapılacağını kaydeden Toru, “Geçen yıl da bu mahallemizde 25 sokakta çalışma yapmıştık. Hakeza yine Karahüyük Mahallesi’nde 26 sokak, Doğu Hadimi Mahallesi’nde 22 sokakta asfalt serimi, parke ve bordür çalışmalarını tamamladık. Diğer mahallelerimizde de muhtelif çalışmalarımız devam ediyor. Altyapıda Meram hız kesmeden devam edecek. Bir sonraki döneme kadar Meram’ın altyapı eksikliğini tamamlayarak daha rahat, daha ulaşılabilir ve daha temiz bir Meram için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.