Başkan Toru’dan Regaib Kandili mesajı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.
Başkan Toru’dan Regaib Kandili mesajı

Regaib Kandili’nin ve mübarek üç ayların; başta İslâm âlemi olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini dileyen Başkan Toru, Perşembe akşamı Kapu Camiinde düzenleyecekleri Regaib Kandili Özel Programı’na da tüm Konyalıları davet etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun, mübarek üç aylar ve onun müjdeleyicisi olan Regaib Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“Dünya genelinde barış, mutluluk ve esenliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde mübarek üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın daha da güçlenmesine vesile güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) ‘Allahım, Receb ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklindeki duasına tüm İslâm alemi olarak ‘amin’ diyoruz.”

Regaib Kandili nedeniyle düzenledikleri programa da tüm Konyalıları davet eden Başkan Toru, “Perşembe akşamı Kapu Camiinde düzenleyeceğimiz ve yatsı namazı öncesi başlayacak kandil özel programı, geceyi güzel bir şekilde ihya etmeye vesile olacaktır. Konya Müftümüz Prof. Dr. Ali Akpınar’ın sohbet edeceği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam edecek ve gecenin ilerleyen saatlerinde Meram Müftümüz Sabri Kütükcü’nün yapacağı dua ile sona erecek” dedi.