Başkan Tutal'ın Ak Partinin 17. kuruluş yıldönümü mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal; AK Parti'nin kuruluşunun 17 . yılı münasebeti ile bir kutlama mesajı  yayınladı.
Başkan Tutal'ın Ak Partinin 17. kuruluş yıldönümü mesajı

Başkan Tutal, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde çıktığımız bu kutlu yolculuk, bugün geldiğimiz noktada destansı bir harekete dönüştü. 14 Ağustos 2001 tarihinde ’Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla kurulan ve kuruluşundan itibaren ekonomi, dış politika, demokratikleşme gibi birçok konuda Türkiye’ye çağ atlattıran AK Parti bugün 17 yaşında. AK Partinin bugün bir dünya partisi haline gelmesinde 7'den 70 'e herkesin  büyük emeği vardır" dedi.

14 Ağustos 2001’de kurulan, 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimden zaferle çıkan AK Parti bugün iktidardaki 17’nci yılını kutlandığını belirten Başkan Tutal ;Türkiye’nin birçok alanda çağ atladığı, içeride ve dışarıda itibarını yeniden tesis ettiği bir dönemin aktörü oldu. AK Parti iktidarları Döneminde milletimiz çok defa ilklere şahit oldu. El atılamaz denilen meselelere el atıldı, çözülemez denilen konular çözüldü. Türkiye gerçekleştirdiği reformlarla prangalarından kurtuldu. AK Parti ilk seçim zaferini kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de kazandı. O tarihte yüzde 34,6’lık orana ulaşan AK Parti, tek başına iktidar oldu.

 

Birbiri ardına reformları devreye sokan ve bir çağ hareketi başlatan AK Parti, ikinci sandık galibiyetini 2004’teki yerel seçimlerde aldı. Seçimlerde halk, yüzde 40,2’yle yerel iktidarı da AK Parti’ye verdi. AK Parti, seçimde en yakın rakibi CHP’ye 20 puan fark attı. Üçüncü sandık başarısı 2007’de geldi. E- muhtıra, Cumhuriyet mitingleri ve Meclisteki 367 tartışmasında Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın gölgesinde gidilen 2007’deki seçimlerde AK Parti yüzde 46,7 oy almayı başardı.Dördüncü sandık zaferi, referandumla geldi. AK Parti’nin teklifi olan cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi yönünde yapılan referandumda, anayasa değişikliği yüzde 69 ile kabul edildi.2009 yılındaki beşinci sandık galibiyeti yerel seçimlerle geldi. AK Parti, bu seçimlerde halkın desteği ile  yüzde 38,6’lık oy aldı.

2010’daki Altıncı referandum yarışında sandıktan ise halk, yüzde 57,88’lik oranla ‘Evet’ diyerek, AK Parti’nin önerilerini kabul etti. Çok sayıda düzenleme, hayata geçti. Yedinci sandık zaferi, 2011’deki genel seçimlerle geldi. Halk, yüzde 49,8’lik oranla AK Parti’ye tarihî bir destek daha verdi ve 2023 hedeflerinin yolunu açtı.

Sekizinci başarı, 2014’teki yerel seçimlerle geldi. Gezi olayları ve FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimlerinin gölgesinde gidilen seçimlerde halk, yine AK Parti’nin arkasında durdu. İktidar partisinin oy oranı yerelde yüzde 45,5’i buldu. 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleşti. Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a karşı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,79’luk oranla ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Böylece Türkiye’de ilk defa halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı göreve geldi.

 

 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi çözüm sürecine yönelik sabotajlar, 6-7-8 Ekim olayları ve çok sayıda tartışma gündemdeydi. Buna rağmen halkın yüzde 40,9’unun oyunu alan AK Parti, onuncu defa sandıktan ilk sırada çıkmayı başardı. Bir sonraki galibiyet 1 Kasım seçimleriyle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, koalisyon hükümeti kurulamaması ve Meclisten de bir seçim kararı alınamaması sonrasında ‘seçimlerin yenilenmesi’ kararını vermesiyle aynı yıl ikinci kez sandık kuruldu. AK Parti, bu seçimde de yüzde 49,5 oy alarak sandıktan 11. defa ilk sırada çıkmayı başardı.

AK Parti son zaferini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni içeren referandumla kazandı.Sayısız badire atlattı.AK Parti olarak atlattığı onca badireye rağmen 17 yıldır milletimizin çizdiği yoldan asla şaşmadık. Milletimizin verdiği kararlara hep saygı duyduk. Milli iradeyi Her şeyin üstünde gördük. 17  yıldır bizimle birlikte yol yürüyenlere teşekkür ediyoruz. AK Parti milletimizin kabul olmuş duasıdır. Bu bilinçle önümüzdeki süreçte de Milletimizin Üzerimize yüklediği Sorumluluğu yerine getirmek için AK Parti olarak daha çok çalışacağız.

AK Parti olarak kuruluşunda bu güne  17. yılında, iktidara geldiği günden itibaren milletimizin başını öne eğdirmeyerek, yaptığı hizmetlerle milletin güvenine mazhar oldu. Nice yıllara hep birlikte ulaşmamız dileğiyle.Bize verdiğiniz bu destek ve güvenden dolayı Aziz Milletimize teşekkür ediyorum"