Başkan Tutal’tan asker adaylarına anlamlı hediye

Başkan Tutal’tan asker adaylarına anlamlı hediye

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede 96/2 tertip birliğine teslim olmaya hazırlanan 50 asker adayına üzerinde “Vatan Size Minnettar’ yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, askere gidecek olan gençleri özel bir hediye ile birliklerine uğurluyor. Dikilitaş Mahallesindeki asker uğurlama törenine katılan Başkan Tutal, önce askere gitmenin heyecanını yaşayan gençleri kucakladı ardından Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
Törende konuşan Başkan Tutal, Dünya’nın hiçbir ülkesinde askere giden ana kuzularının kına yakılarak, bayraklarla süslenerek düğün yapar gibi eğlenceler ve dualarla askere yolcu edilmediğini kaydeden Başkan Tutal, “Bu bayrak sevgisi, bu vatan sevgisi olduğundan dolayı biz gençlerimizi bu şekilde gönüllü olarak gülerek, eğlenerek askere gönderdiğimizden dolayı güçlü bir millet olduk. Tarih boyunca da güçlü devletler kurduk. Analar çocuklarını, babalar yiğitlerini bu şekilde gönderdiği sürece Allah’ın izniyle dünya kaldığı sürece biz bu topraklarda kalmaya devam edeceğiz. Yeter ki yiğitlerimiz bu örf ve adetlerimizi devam ettirsinler. Bize hiç kimse diş geçiremeyecek. Ne dışarıdaki hainler ne de onların içerideki iş birlikçileri bugün ülkemiz üzerinde oyun oynasalar da, çukurlar kazsalar da Allah’ın izniyle biz bu duygu ve düşüncelerle de olduğumuz sürece hiçbir emellerine ulaşamayacak. Biz onları şimdi yaptığımızı gibi açmış oldukları çukurlara dışarıdan destekçileri ihanet şebekelerine gerekli dersi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
Kur’an’ın ilkelerinden ayrılmamaları ve ay yıldızlı bayrağı hep gönderde dalgalandırmaları için gençlere hediye ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, “Rabbim yollarını açık eylesin. Sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde annelerinin, babalarının ocağına vatani görevlerini yerine getirerek, gittikleri gibi eğlenerek gülerek sağlıklı sıhhatli bir şekilde dönebilmelerini niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Tutal ve Dikilitaş sakinleri ellerinde Türk Bayrakları ile ‘En Büyük Asker Bizim Asker’ sloganları eşliğinde kınalı kuzuları askere gönderdiler.