'Başkanlık sistemini Türkiye'ye getireceğiz'

Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz." dedi.
'Başkanlık sistemini Türkiye'ye getireceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur."

"Bu hükümetin önemli işlerinden biri de maliyetleri, masrafları azaltmak, orta ve uzun vadede gelirleri artırmak." ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Gereksiz kaynak kullanımının önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımlara değil, daha verimli yatırımlara öncelik vereceğiz. Kamu başta olmak üzere israfın önlenmesi için her türlü tedbiri alacağız." şeklinde konuştu.