Başkent’te ev hanımları marifetlerini göstermek için yarıştı

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Yarışması etkinliğinin ikinci gününde İç Anadolu Yöresel Yemek Yarışması...
Başkent’te ev hanımları marifetlerini göstermek için yarıştı

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Yarışması etkinliğinin ikinci gününde İç Anadolu Yöresel Yemek Yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan ev hanımları bir biriden farklı yemekler yaparak hünerlerini sergiledi.

19 yarışmacının katıldığı yemek yarışmasında Baklavacı Mahmut olarak bilinen Mahmut Dolmacı start verdi. Mahmut Usta," Heyecan yapmayın; biz sizden öğrendik yemek yapmayı, evhanımları dünyanın en iyi aşçılarıdır" diyerek start verdiği yarışma 2 saat sürdü. Sabahın erken saatlerinde hazırlık yapan hanımlar, 2 saat boyunca bir birinden lezzetli yemek pişirdi. Yarışma sırasında TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) üyeleri sık sık denetim yapıp, yemekler hakkında bilgi aldı.

Yemeklerini pişiren hanımlar ardından hazırladıkları masalarda yemeklerini Türkiye'nin dört bir tarafından gelen jüri üyelerine sundular. Jüri üyeleri sırasıyla yemekleri tattı ve puanlama yaptılar. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Yemek standartlarını gezip yemekleri test eden Başkan Çetin,"Yıllar önce bizim lezzetine doyamadığımız, yemekleri lokantalara falan gittiğimiz de göremiyoruz, bulamıyoruz. Mesela Bamya Çorbası her yerde yok. Onun için bu ve buna benzer faaliyetlerle unutulmaya yüz tutan yemeklerimiz gün yüzüne çıksın" dedi.

Birinciye 2 bin 500 Lira artı Baklavacı Mahmut'tan bir tepsi baklava

TAŞPAKON Ankara Dernek Başkanın Mahmut Dolmacı İç Anadolu Geleneksel Yemek Yarışması'nda birinci olan yarışmacıya 1 tepsi Baklava Tatlısı sözü verdi. Dolmacı,"Bu yarışmayı çok ciddiye aldık. Türkiye'nin her tarafından alanında uzman olan arkadaşlarımız geldi. Bu yarışmalarda kıyıda, köşede kalmış yemeklerimiz gün yüzüne çıksın" ifadelerini kullandı.

Yurt dışından gelen misafirler etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Ukrayna'dan, Azerbaycan'dan, Rusya'dan ve Kırgızistan'dan İç Anadolu Yemekleri Yarışması'na gelen yabancı misafirler etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Kazakistan'dan gelen Gül Gadimov "Türkiye çok güzel, yemekleri de çok güzel inşallah biz de yemek yapıp, bu yarışmaya katılacağız" diye konuştu.

İlk defa Türkiye'ye geldiğini ifade eden Ukraynalı Tatiyana ise şunları söyledi:

"Türkiye'de iyi ve çok açık yürekli insanlar var. Burada daha önce hiç yemediğim çok lezzetli yemekler tattım. Yemeklerin isimlerini bilmiyorum ama gerçekten çok lezzetliler."

Kazananların ödülleri

İç Anadolu Yemek Yarışmasında birinci olan yarışmacıya 2 bin 500 TL artı bir tepsi Baklava tatlısı ile ödüllendirilecek. Yarışmada ikinci olana adaya bin 500 TL , üçünü olan yarışmacı ise bin TL ödüllendirilecek.

Yemek yarışmasının sonuçları jüri değerlendirmesinin ardından 4 Eylül günü Uluslararası Kedi Güzellik Yarışmasında açıklanacak.

Başkent’te ev hanımları marifetlerini göstermek için yarıştı

Kaynak: