Basketbol oynarken kırılan topuğu ameliyatla tedavi edildi

Konya’da basketbol oynarken ayak topuğu kırılan 41 yaşındaki hasta, Özel Konya Hospital’de gerçekleştirilen ameliyatla tedavi edildi.
Basketbol oynarken kırılan topuğu ameliyatla tedavi edildi

Merkez Meram ilçesinde esnaf olan 41 yaşındaki Kemal Işıktan'ın ayak topuğu, bir hafta önce arkadaşlarıyla birlikte basketbol oynadığı sırada kırıldı. Yere düşmesi sonucunda topuğu kırılan Kemal Işıktan, Özel Konya Hospital’e kaldırıldı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından muayene edilen Kemal Işıktan, ameliyata alındı. Kemal Işıktan'ın kırılan topuğu, Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün ve ekibi tarafından gerçekleştirilen kapalı ameliyat edildi. 
Arkadaşlarıyla birlikte basketbol oynamaya gittiklerini anlatan Kemal Işıktan, sıçradığı bir pozisyonda yere düşerek topuğunu kırdığını anlattı. Işıktan, "Hastaneye gittik, topuk kırılmış hem de parçalı kırık. Tunç bey ameliyatımızı yaptı. Bekliyoruz şimdi iyileşmesini. Şuan için durumumuz ve yapılan müdahaleler gayet iyi. Yaklaşık 15 gün pansumanlara devam edeceğim. Bir, bir buçuk ay içerisinde alçılar ve dikişler alınacak. Arkasından da yine bir buçuk, iki ay içerisinde doktor, ‘basmaya başlayabilirsin’ dedi yavaş yavaş. Kırığın olduğu yer zor bir yer. Tam topuk olduğu için bu kırık bir de parçalı kırık. Ayağımın üzerine basmam gecikecek. Normal kırıklara göre iyileşme süreci de biraz daha uzun” dedi.
Gerçekleştirilen ameliyat sonrasında ekibi adına konuşan Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, “Bu nadir görülen bir durum. Genellikle trafik kazaları ve yüksekten düşmelerde gördüğümüz bu kırığı kapalı ameliyatla parçaları yerine oturttuktan sonra tespit ettik vidalarla. Hastamızın ameliyat sonrası durumu gayet iyi seyrediyor. Kısa zamanda üzerine bastırıp sahalara geri döndürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.