Basketbolda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri başlıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri A Grubu'ndaki ilk maçında Kanada ile karşılaşacak.
Basketbolda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri başlıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri A Grubu'ndaki ilk maçında Kanada ile karşılaşacak. Mall of Asia Arena'da oynanacak karşılaşma yarın TSİ 13.30'da başlayacak. 

Kanada ve Senegal'in de yer aldığı A Grubu'nda ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Fransa, Filipinler ve Yeni Zelanda'nın bulunduğu B Grubu'nu ilk 2'de bitirecek ekiplerle yarı finalde çapraz eşleşme ile mücadele edecek. Elemelerin ilk gününde B Grubu'nda ise Fransa ile Filipinler TSİ 16.00'da karşılaşacak.

Yarı finali geçen ekiplerin karşılaşacağı finali kazanacak ekip, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

Organizasyonda yarı finaller 9 Temmuz Cumartesi, final ise 10 Temmuz Pazar günü oynanacak.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri

Filipinler dışında İtalya ve Sırbistan'da bugün başlayacak elemelerde 2 takım daha Rio vizesi alacak.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki mücadelede A Grubu'nda Sırbistan, Angola ve Porto Riko, B Grubu'nda ise Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya yer alacak. Sırbistan'da Türk hakemlerden Emin Moğulkoç da düdük çalacak.

İtalya'nın Torino şehrinin ev sahipliği yapacağı diğer bir elemede ise A Grubu'nda Yunanistan, Meksika ve İran, B Grubu'nda da Tunus, Hırvatistan ve İtalya, Rio vizesi için mücadele edecek.

Olimpiyat heyecanı, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Çin, Litvanya, Nijerya, İspanya, ABD ve Venezuela erkek basketbol takımlarının yanı sıra 3 ülkenin de katılımıyla 6-21 Ağustos'ta yaşanacak.