Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Basketbolda maçın ardından
Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Avcı:
"Kazanıp yarı finale çıktığımız için mutluyuz"
- Orduspor Başantrenörü Durur:
"Şampiyonluk için kurulmuş bir takıma son topta kaybettik"

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Orduspor'u yenerek, yarı finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, Orduspor'u 75-73 yenerek, seriyi 2-1'e getirdiklerini yarı finale yükseldiklerini belirtti. 

Orduspor'un güçlü bir takım olduğunu dile getiren Avcı, rakiplerini iyi mücadele sonucunda mağlup etmeyi başardıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kazanıp yarı finale çıktığımız için mutluyuz. Orduspor, oynaması çok zor olan bir takım. Bize de kimya olarak hiçbir şekilde tutmuyor. Bize kesinlikle çok ters gelen bir takım. Orduspor sezon boyunca oynadığı en iyi basketbolu son 4 maçta oynadı. Sezon boyu böyle oynasalardı tartışmasız ilk 4 içinde yer alırlardı. Yedinciliğe sevinmişler ama bu maçlar haklarının dördüncülük veya beşincilik olduğunu gösterdi. Biz böyle oynayan Orduspor'a karşı çok iyi iş yaptığımızı düşünüyorum."

 

- Orduspor cephesi 

 

Orduspor Başantrenörü Alper Durur ise takım olarak çok başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını ifade etti.

Çok iyi oynadıkları serinin ardından elenmenin üzücü olduğunu aktaran Durur, şöyle devam etti:

"Sezon başından şu ana kadar ki serüvenimiz göz önüne bulundurulduğunda geldiğimiz yer inanılmayacak bir yer. Şampiyonluk için kurulmuş bir takıma son topta kaybettik. Bu başarıda oyuncularımın payı çok büyük. İyi bir ekip çalışması ve karakterli oyuncular bizi buralara getirdi. Ordu'yu gururla temsil ettiğimizi düşünüyorum. Herkes bu takımı seyretmekten büyük zevk aldı. Artık Ordu'da kadın basketbolu oturmuş bir spor, bundan sonra da büyüyerek devam edecek."

Abdullah Gül Üniversitesi'nin kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Durur, "Gönlümden geçen yenildiğimiz takımın şampiyon olması. İnşallah Abdullah Gül Üniversitesi şampiyon olur, biz de şampiyon takıma yenilmiş oluruz" diye konuştu.