İsmail Poçan

İsmail Poçan

Başörtüsüyle derdiniz ne?

Başörtüsüyle derdiniz ne?

Türkiye’de başörtüsü çok konuşuldu ve konuşulmaya da devam ediyor.

Başörtüsü taktığı için devlet kurumlarında ikinci sınıf insan muamelesi gördü. 28 Şubat’ta öncesi ve sonrasında sırf dininin gereğini yerine getiriyor diye hak kazandığı öğretmenliğini, avukatlığını, doktorluğunu yapamadı. Sürekli mağdur oldu. Yarışmalarda birinciliği hak ettiği halde başörtüsünü çıkarmadığı için ödülü verilmedi.

Hatta oğlunu yetiştirip büyütüp asker ocağına yolladıktan sonra bir anne başörtülü olduğu için evladının yemin törenine giremedi. Buna zamanında bende şahit oldum.

Ama bu durumlar tam atlatılmaya başlandı herkes eşit hale geldi derken insan müsveddelerinin içindeki o kin bitmedi ve o kini kusmaya devam ediyorlar. Yıllardır bu durumu kaldıramadılar.

Size o hakkı veren kim? Siz kimsiniz ki Allah’ın yarattığı bir kulunu dininin gereğini yerine getirdi diye aşağılayabilirsiniz?

Bunun örnekleri o kadar çok ki hangi birini anlatacaksınız..

Bunun bir örneği de İstanbul’da minibüste daha 16 yaşındaki Fatma Dilara Aslan’a saldırmış. Saldırmakla yetinememiş genç kıza tekme atmış ve "Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın" diye bağırmış.

Sözde demokrasiyi insan haklarını ve özgürlüklerini savunan cibilliyetsizler sana küçücük kızın genç kızın başörtüsü niye battı.

Bu zihniyette insanların olduğu kadar kurumlarda hala mevcut.

Çalışmanız gerekiyor. Çoluğunuz çocuğunuz var. Herhangi bir şirkete başvuruyorsunuz. İstedikleri bütün şartları karşılıyorsunuz ama sizi işe almıyorlar. Sebebi ise başörtüsü.

Evet bu olay yakın zamanda Konya’da oldu. Sırf başörtülü diye bir bayan birkaç yere işe alınmadı. Burada nerde insan hakları nerede özgürlük?

Bir kadın başörtülü diye neden işe alınmaz ki? Bunu anlamanın imkanı yok. Onların bakışıyla başörtülü bir kadın başı açık bir kadının yapamadığı neyi yapamıyor da işe alınmıyor.

Ama zihniyeti bozuk olduğu için bu durumu yediremeyenler hala mevcut.

Yoksa bir bayanın sırf başörtüsü yüzünden işe almamanın başka bir nedeni olamaz diye düşünüyorum.

Yeni Türkiye’den 2023 hedeflerinden bahsederken hala bu tip insanların ve şirketlerin mevcut olması üzücü bir durum.

İnşaallah birileri bu durumu düzeltir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR