Başpehlivan Yeşil, Serik Belediyespor'a transfer oldu

Başpehlivan Yeşil, Serik Belediyespor'a transfer oldu

 Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, tarihi Kırkpınar güreşleri öncesinde Serik Belediyespor ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden transfer edilen Yeşil için Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın makamında imza töreni düzenlendi. Törene, Serik Belediyespor yöneticileri de katıldı.

Belediye başkanı Çalık, yaptığı konuşmada, Serik'te futbolla başlayan başarıyı hentbolla devam ettirdiklerini ve güreşte de aynı başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Geçen yıllarda Kırkpınar güreşlerinde başarılı olduklarını belirten Çalık, "Amacımız Serik'in daha iyi yerlere gelmesi. Yeşil Yeşil'i sürekli takip ediyorduk. Baştan beri sevdiğimiz, saydığımız bir güreşçiydi. Serik'te yapılan güreşte kendisine 'Gel artık Serik adına güreş' teklifinde bulunmuştum. Bir yıldır görüşme halindeydik, sağ olsun bizim teklifimizi kabul etti." diye konuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Yeşil'in mukavelesinin sona erdiğini ve tekliflerini kabul ettiğini ifade eden Çalık, sporcunun Kırkpınar'da altın kemeri ilçelerine getireceğine inandığını dile getirdi.

Yeşil de Kırkpınar'da bu yıl altın kemeri Antalya'ya getirmeyi hedeflediğini belirtti. 

Mukavelesinin sona ermesinin ardından birkaç kulüpten teklif geldiğini ancak çok sevdiği Serik'i tercih ettiğini anlatan Yeşil, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarım ve çevrem burada. Daha önce altın kemeri Serik'e kazandırmıştım. Burada güzel başarılar elde ettim, inşallah 2009 ve 2010 yılında olduğu gibi altın kemeri Serik'e getirmeyi Allah nasip eder. Bu mutluluğu ve gururu inşallah Serik ve Antalya halkı ile yaşarız. Kırkpınar güreşlerine de az kaldı, hedefim başpehlivanlık."  

Yeşil, bu sene iyi çalıştıklarını ve Kırkpınar'da daha iyi olacağına inandığını vurguladı.