Başyapıtlar müzayedede

Türk resminin başyapıtlarının yer aldığı Antik AŞ'nin 286. müzayedesi 12 Nisan'da gerçekleştirilecek.
Başyapıtlar müzayedede

 Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilecek müzayedede Türkiye'nin köklü aile koleksiyonlarından çıkan Halil Paşa, Sami Yetik, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat ve Feyhaman Duran, Şevket Dağ imzalı başyapıt tablolar ile Osmanlı tuğralı gümüşler ve Beykoz koleksiyonu, hatlar, fermanlar ve hilye-i şerifler satışa sunulacak.
550 BİNDEN AÇILACAK
Müzayedede Sami Yetik'in, 1917 imzalı ve askerler, efeler ve süvarileri özgün fırça darbeleri ile tuvaline aktardığı “Milli Mücadele" konulu tablo da satışa çıkartılıyor. Eski Türkçe imzalı ve 106x175 santimetre ebatlarındaki eserin açılış fiyatı 550 bin lira olacak.
HAT ESERLER DE OLACAK
Müzayedede ayrıca Nazmi Ziya'nın 1910-1925 yıllarına tarihlenen üç önemli eseri de yer alacak. Tuğralı gümüşler, tombaklar, "Yıldız" damgalı porselenler, Beykoz camları, çeşm-i bülbüller, bohemler de müzayededeki eserler arasında bulunuyor. Müzayededeki eserlerin online kataloğu için “www.antikas.com" internet sitesi ziyaret edilebilir.
Mukaddes miras başkentte
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımlarıyla, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mukaddes Miras Sergisi açıldı. İslam coğrafyasında 9. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasında yaşamış önemli hattatlar tarafından kaleme alınan el yazması orjinal Kur'an-ı Kerimlerden oluşan sergide, Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a çok geniş bir coğrafyada kaleme alınmış Mushafların birçoğu görülebiliyor.