Batan teknedeki kaçak göçmenler helikopterle aranıyor

Tavşan Adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması nedeniyle kaybolan kişileri arama çalışmaları, sabah saatlerinden itibaren helikopterin hava desteği ile sürdürülüyor.
Batan teknedeki kaçak göçmenler helikopterle aranıyor

Menderes ilçesi Özdere ve Gümüldür beldeleri arasındaki Tavşan Adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması nedeniyle kaybolan kişileri arama çalışmaları, sabah saatlerinden itibaren helikopterin hava desteği ile sürdürülüyor. 

Özdere ve Gümüldür beldeleri arasındaki Tavşan Adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından Sahil Güvenlik botları ve helikopteri gün boyunca arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Havanın kararması nedeniyle helikopterlerin devam edemediği arama kurtarma çalışmaları gece boyunca botlarla sürdürüldü. Sabah saatlerinde Sahil Güvenlik helikopterleri sağ kurtulan kaçakların ifadesi doğrultusunda 4 göçmeni bulmak için yeniden havalandı. 

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür beldeleri açıklarındaki Tavşan adası yakınlarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu tekne dün saat 10.00 sıralarında batmış, kazanın ortaya çıkmasıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 5 bot, 2 helikopter ve 1 uçakla arama kurtarma çalışması başlatılmış, bunun sonucunda biri 4-5 yaşlarında bir kız çocuğu, biri kadın, toplam 8 kişinin cesedine ulaşılmış, 4 kişi de sağ olarak kurtarılmıştı.