Batı medyası yine Erdoğan'ı hedef aldı

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisinin bu haftaki sayısında "Erdoğan'ın tehlikeli hesabı" başlıklı skandal bir makale yer alıyor.
Batı medyası yine Erdoğan'ı hedef aldı

Türkiye'nin Kürt hedefleri bombalayarak Orta Doğu'daki kaosu artırdığı yorumunun yapıldığı makale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Aşırı derecede kendini beğenmiş" ifadesini kullanıldı.

Türkiye'de yaşanan her türlü olumsuz hadiseyi sevinç naralarıyla duyuran batı medyası bu defa da Erdoğan'a kafayı takmış durumda.

İşte o skandal makaleden bazı başlıklar:

"ERDOĞAN OTORİTERLEŞİYOR"

"Türkiye'nin Batılı müttefikleri ülkenin aksi cumhurbaşkanından giderek daha da fazla rahatsızlık duyuyorlar. İçeride otoriterleşen Erdoğan anayasayı değiştirerek elinde daha da fazla güç toplamak istiyor. Dışarıda ise, savaşmak için Suriye'ye giden militanların ülkesinden geçişine hoşgörülü davrandı. 

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ TEHLİKEYE ATIYOR"

Ancak Türkiye'nin şu ana kadar daha çok Kürt hedefleri vurduğuna dikkat çeken dergiye göre, Erdoğan bu operasyonlarla 'sadece bölgedeki savaşın kasvetini artırdığını iddia etti.

"AŞIRI DERECEDE KENDİNİ BEĞENMİŞ!"

Erdoğan'ı "Aşırı derecede kendini beğenmiş" olarak niteleyen dergi, Cumhurbaşkanı'nın bu gururu nedeniyle Türkiye'yi de Orta Doğu'daki ateşe atabileceği yorumunu yapıyor.