Batı Şeria'da iki Filistinli gencin cenaze töreni

Batı Şeria'da iki Filistinli gencin cenaze töreni

 Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil'deki Yahudi yerleşim birimlerinde bıçaklı saldırı girişimi iddiasından sonra yaşanan arbedede hayatını kaybeden iki Filistinli genç, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenleriyle toprağa verildi. 

İsrailli yetkililerin, dün teslim ettiği, Emced el-Cundi (17) ile Muhammed el-Ca'beri (19) için cenaze töreni düzenledi.

El Halil'deki el-Ehli Hastanesi'nden alınan Ca'beri'nin cenazesi, yüzlerce kişinin katıldığı namazın ardından kentteki şehitler mezarlığına defnedildi. Tabutun Filistin bayrağına sarıldığı törende, İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

Cundi ise Halil'in güneyinde yer alan Yatta beldesindeki kabristana defnedildi. Cenaze törenine katılan Filistinliler, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Filistin bayrağı taşıdı. 

Cundi, geçen cumartesi Halil kenti yakınlarında Yahudi bir yerleşimciye bıçaklı saldırının ardından meydana gelen arbedede aldığı yaranın tesiriyle çarşamba günü yaşamını yitirmişti. Ca'beri ise aynı kentteki başka bir Yahudi yerleşim biriminde bıçaklı saldırı girişimi iddiasıyla yaşanan arbedede hayatını kaybetti. İsrailli yetkililer, Filistinli gençlerin cenazesini dün teslim etti.  

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin ve polisin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.