Batman Belediyesinden "borçlara yapılandırma" çalışması

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan belediyede, vatandaşların ilan, reklam, emlak, çevre temizlik vergileri ile su ve kira borçlarında yapılandırma kararı alındı.
Batman Belediyesinden "borçlara yapılandırma" çalışması

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, vatandaşların borçlarını yapılandırma çalışması başlattı.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, kentin dört bir yanında asfalt ve park bahçe çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünce, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun'un 2. maddesine istinaden ilan, reklam, emlak, çevre temizlik vergileri ile su ve kira borçlarında yapılandırmaya gidildiğini de bildiren Aksoy, halka her alanda rahat nefes aldırmak için çalıştıklarını vurguladı.

Uygulamanın tüm vatandaşları kapsadığına işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Uygulamayla gecikme zamları tamamen kaldırılıp, bu zammın yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında yeni faiz oranı getirilecek. Peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranı üzerinden hesaplanan orana ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. Vergi borçlarını ödemede vatandaşa 6-9-12-18 ay taksitlendirme imkanının da sunulacağı yeni yapılandırmada tahsilat işlemleri 31 Ekim 2016'ya kadar BASKİ Müdürlüğü ve Batman Belediyesi veznelerinde saat 08.00-12.00/13.00-16.15 arasında yapılacak."