Batman merkezli 11 ilde 'abla' operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında örgütün kadın yapılanmasına yönelik Batman merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.
Batman merkezli 11 ilde 'abla' operasyonu

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma  kapsamında örgütün kadın yapılanmasına yönelik Batman merkezli 11 ilde  eş zamanlı operasyon düzenlendi.   Valilikten yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY'nin sözde "abla"  yapılanmasının tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği  bildirildi.

 Açıklamada, alınan şüpheli ifadeleri, teşhisler, tanık beyanları ve  elde edilen bilgiler doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma  Komutanlığı ile koordineli olarak çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu  ifadelere yer verildi: "Yürütülen çalışmalar neticesinde mezkur örgüt içerisinde aktif  faaliyetlerde bulundukları anlaşılan ve 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma ve  yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarının işlendiğine dair haklarında  kuvvetli suç şüphesi bulunan 26 şüpheli ile ilgili olarak Batman merkezli 11  farklı ilde toplam 26 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan  operasyon neticesinde 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 9 şüphelinin  yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."