Batman ve Bingöl'de 57. Alay'a Vefa yürüyüşü

BATMAN/BİNGÖL (AA) - Batman ve Bingöl'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı dolayısıyla "Aynı Ruhla Çanakkale"...
Batman ve Bingöl'de 57. Alay'a Vefa yürüyüşü

BATMAN/BİNGÖL (AA) - Batman ve Bingöl'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı dolayısıyla "Aynı Ruhla Çanakkale" temasıyla anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57'nci Piyade Alayı şehitlerini anmak amacıyla Batman'da Kültür Mahallesi'ndeki Şemseddin Güneş Camisi'nde program düzenlendi. Sabah namazının ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü"ne katılanlar 103 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile Atatürk Parkı'na geldi. Yürüyüşün ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

İl Müftüsü Turgut Erhan, yaptığı konuşmada, 57'nci Alay'ın yaptığı fedakarlıklara değinerek, şöyle konuştu:

"Bu toprakları kendimize vatan kıldığımızdan beri dışarıdan ve içeriden her türlü düşman bu toprakları bizden almak için de her şeyi yapmıştır. Haçlı seferlerinde bizi yok edemeyen düşman, Çanakkale'de bize son darbeyi vurmak için geldiğinde Anadolu'da yaşayan insanlar doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyi ile bir yumruk olup düşmana karşı durdu ve onları denize döktü."

Öğrenci Cuma Ekinci ise tarihin en büyük destanını yazan bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, yaşanan kahramanlığı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Programa, Vali Yardımcısı Mekan Çevirmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

- Bingöl

Çanakkale Zaferi'nde destan yazan 57'nci Alay şehitlerini anmak amacıyla Bingöl Merkez Ulu Cami de program düzenlendi.

Kılınan sabah namazının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

Daha sonra Genç Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, tekbirler eşliğinde İnönü Caddesi'ne kadar yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, 57'nci Alay'ın çok büyük kahramanlık örneği gösterip canlarını seve seve feda ettiklerini belirterek, "Bugün varlığımızı şehitlerimize borçluyuz." dedi.

Etkinlik, katılımcılara çorba ikramıyla son buldu.

Kaynak: