Bayırbucak'ta Türkmen kadınları da silahlandı

Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde, rejim güçleri ve Rusların saldırılarının ardından Türkmen kadınları da silahlanarak kendilerini korumaya çalışıyor.
Bayırbucak'ta Türkmen kadınları da silahlandı

Yapılan bombardıman ve saldırılara karşı silahlanan Türkmen kadınlardan Meryem Molla, mücadele esnasında iki oğlundan birinin şehit düştüğünü söyledi. Zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini ve ellerinden geldiği kadar mücahitlere yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Meryem Molla, “İki oğlum var. Birini mücadelede kaybettim. Geriye tek oğlum kaldı. Köyümüz saldırı altında. Her şeyimizi bırakarak yollara düştük ve buraya kadar geldik. Burası konakladığımız. Üçüncü yer. Türkiye’den bizi kurtarmasını istiyoruz. Biz evimizi köyümüzü özledik. Artık geri dönmek istiyoruz. Cuma gününden bu yana buradayız. Köyümüzü vurdukları için 3 sene önce köyümüzden çıktık. Hiç gitmedik. Köylülerimizden bazıları da hayatlarını kaybettik” dedi.

Köydağı’ndan kaçtıklarını oradan da Karaman köyüne geçtiklerini belirten Molla, “Orada da barınamadık. Çatışmalar ardından buraya Yamadi’ye geldik. Köyümüz yamaçta olduğu için oraya gidemiyoruz. Bizi gördüler mi köyümüzü vuruyorlar. Bu yüzden yollardayız” diye konuştu.

Elindeki av tüfeğini kullanmayı bilmediğini ancak yanlarında bir destek olsun diye taşıdığını belirten Molla, “Silahı bizim için bir arka. İnşallah bundan sonra da ölümler olmaz” diye konuştu.

Rejim güçleri tarafından köylerine yoğun şekilde gerçekleşen bombardımandan dolayı kaçarak Yamadı bölgesine kaçtıkları belirten Fatma Hasan, “Kocam geçtiğimiz cuma günü Gebeli Camisi'ne rejim güçleri tarafından camiye atılan bomba sebebiyle namaz kılarken öldü. Bizde köyümüzü iki çocuğumuzla terk ederek buraya gelerek yerleştik. Türkiye bize yardım ediyor sağ olsunlar” dedi.

Alınan bilgiye göre, Hatay Valiliği tarafından Arfalı bölgesinde kurulan yardım noktasından Türkmenlere çadır, gıda, giyecek yardımları yapılıyor.