Baykal ve Özkök de 'başkanlık' istemiş

Anayasa değişikliğine karşı çıkan ve "Bu tasarı geçerse Türkiye büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacak" diyen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçtiğimiz Ekim ayında "Başkanlık değerlendirmeli" açıklaması yapmıştı.
Baykal ve Özkök de 'başkanlık' istemiş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Anayasa değişikliği teklifinin ilk tur görüşmelerini ve yarın başlayacak olan ikinci tur oylamanın nasıl sonuçlanacağına dair önemli açıklamalar yaptı.

TVNET'in Meclis'ten yaptığı canlı yayında Merve Şebnem Oruç'un sorularını yanıtlayan Turan, CHP'nin başkanlık sistemine karşı sergilediği tavrın 'kaybetme' psikolojisinden kaynaklandığını söyledi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçtiğimiz Ekim ayında bir gazeteye verdiği röportajda "Başkanlık sistemi değerlendirilmeli" dediğini hatırlatan Turan, "Kılıçdaroğlu başkanlık ihtimali olan bir lider olsa, bu manşet geçerli olacaktı" diye konuştu. Başkanlık sisteminin Turgut Özal ve Süleyman Demirel tarafından da savunulduğunu hatırlatarak, "Şu an Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybeden bir lider olduğu için asla başkanlığı hayal edemeyeceği için bunlar geçersiz hale gelmiş" ifadelerini kullandı.

turan.jpg

Ertuğrul Özkök'ün yazısı da 'başkanlık' diyor

Ertuğrul Özkök'ün 1997 tarihli, "Başkanlık sisteminden yanayım" başlıklı yazısını da hatırlatan Turan, "Bunlar AK Parti yokken başkanlıktan yana, şu an karşılar" dedi.

"Türkiye'nin 50 yıldır tartıştığı sistem"
Turan, şu anda oylaması yapılan Anayasa değişikliği için ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de aydın körlüğü maalesef önümüzde bizim. Bu teklife sağ duyuyla baksalar, tabii ki yanlışımız vardır ama Türkiye'nin 40-50 yıldır tartıştığı bir sistem zaten."

Yeni Şafak