'Bayrak sana gelirse iyice sarıl'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan bekçi İbrahim Kete'nin eşi Fatma Kete, eşinin sürekli şehit olacağını söylediğini anlattı.
'Bayrak sana gelirse iyice sarıl'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'taki terör saldırısında şehit olan mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin eşi Fatma Kete, eşinin sık sık şehit düşeceğini söylediğini ve "Bayrak sana gelirse bayrağa iyice sarıl." dediğini anlattı.

Şehit Kete'nin (27) ailesi, evlerinin bulunduğu Viranşehir ilçesindeki Karatepe Mahallesi'nde taziyeleri kabul ediyor. Yaşamını yitirmeden yaklaşık 6 ay önce görevine başlayan şehidin kız kardeşi ve ablası, 3 gündür, giydikleri bekçi üniformasıyla misafirlerini karşılıyor. Şehidin eşi ve iki kızı da gözyaşı döküyor.

Şehidin eşi Fatma Kete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ailesine ve kızlarına düşkün olduğunu ve herkesi sevdiğini söyledi.

Yaklaşık 6 aylık erkek bebeğe hamile olduğunu belirten Kete, "Doğacak çocuğumun adını İbrahim koyacağım. Daha önce dedesinin adını koyacaktım ama İbrahim kabul etmedi. Bana 'Bekle, ben sonra adını koyarım' dedi. Ama çocuğuna isim vermek ona kısmet olmadı. Bundan sonra Allah izin verirse doğacak çocuğumun adını 'İbrahim Kete' koyacağım." dedi.

Eşinin kendisine işe başladığı günden beri şehit olacağını söylediğini aktaran Kete, "Bana sürekli 'Fatma ben şehit olacağım. Bayrak sana gelirse bayrağa iyice sarıl' diyordu. Doğru söyledi, bayrak geldi sarıldım bayrağa, vatan sağ olsun. İbrahim şehit oldu, Büşra'nın, Zehra'nın babası şehit gitti." diye konuştu.

"Terörün biteceğine inanıyordu"

Baba Kasım Kete de şehidin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını sürekli yakından takip ettiğini dile getirdi.

Oğlunun kendisine teröre karşı yürütülen projeleri anlattığını ifade eden Kete, "Bana birkaç gün önce, 'İçişleri Bakanımız çok cesurdur, teröre karşı çok önemli projeler yürütüyor, teröristlerin kökünü Türkiye'den sökeceğine ben eminim' dedi. Oğlum terörün biteceğine inanıyordu. Birkaç sefer bunu bana anlattı. Olayın yaşandığı gece 20.00'de işe başladı. 20.45'te de patlama oldu." şeklinde konuştu.

Üzerinden üniformasını çıkartmıyor

Şehidin annesi Zehra Kete de oğlunun çok iyi bir insan olduğunu söyleyerek, "Ne zaman eve gelse beni öperdi, severdi." dedi.

Şehidin kız kardeşi Emine de ağabeyinin şehadetinin hem kendilerinin hem bütün halkın canını yaktığını ve sadece kendilerinin değil halkın bir evladını şehit verdiğini vurguladı.

Diğer kız kardeşiyle ağabeyinin üniformasını hatıra olarak giydiğini anlatan Emine Kete, "3 gündür bu üniformayı üzerimde taşıyorum." diye konuştu.

"Ben her şeyi göze almışım"

Şehidin kuzeni Halit Tekin de şehit bekçinin vatan için canını feda etmeyi göze alarak işe başladığını belirtti.

Çevresindekilerin "Bu işe başlama" demesine rağmen şehidin, bekçi olmaya karar verdiğini söyleyen Tekin, "(Ben her şeyi göze almışım ve ucunda şehitlik olduğunu biliyorum) diyordu. Hepimizin yüreğini yaktı ama vatan sağ olsun." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 17 Şubat'ta, Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne yönelik bombalı araçla yapılan terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.