Bayraklı’da 14 mahallede kütüphane

Bayraklı Belediyesi'nin 14 mahallede faaliyete geçirdiği kütüphaneler yaz aylarında çocukların ve gençlerin uğrak yerleri haline geldi.
Bayraklı’da 14 mahallede kütüphane

Bayraklı Belediyesi'nin 14 mahallede faaliyete geçirdiği kütüphaneler yaz aylarında çocukların ve gençlerin uğrak yerleri haline geldi. "İyi bir kitap iyi bir arkadaştır" diyen Başkan Karabağ, herkesi yerli yabancı binlerce kitabın bulunduğu kütüphanelere davet etti.

2009 yılında belediye olmasının ardından eğitime ve öğrencilere ayrı önem veren Bayraklı Belediyesi, her mahalleye bir kütüphane hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede ilçe genelinde çeşitli noktalarda kurulan kütüphanelerin sayısı 14'e ulaşırken, 7'den 70'e her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği kütüphanelere ilgi de her geçen gün artıyor. 30 binden fazla yerli yabancı kitabın yer aldığı kütüphaneler okuyucularını bekliyor.

15. kütüphane yolda

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kütüphane sayılarını hızla artırdıklarını belirterek, "Kitaplar hazinedir. Bu hazineden özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu yüzden de farklı mahallelerimizde kütüphaneler açıyoruz. Buralarda binlerce kitap var. Yaz tatiline giren öğrencilerimizi kütüphanelerimize bekliyoruz. Sessiz ortamda kitaplarını okuyabilir, isterlerse geri vermek şartıyla evlerine götürebilirler" dedi. Başkan Karabağ, yakın zamanda Bayraklı'ya 15'inci kütüphaneyi kazandıracaklarının da müjdesini verdi.

Kütüphaneler nerede?

15. kütüphaneyi açmaya hazırlanan Bayraklı Belediyesi'nin Manavkuyu, Emek, Yamanlar, Gümüşpala, Bayraklı Merkez, Muhittin Erener, Refik Şevket İnce, Osmangazi, Soğukkuyu, Cengizhan ve Doğançay Mahalleri'nde, Onur Açıkhava, İhsan Alyanak ve 75. Yıl Kültür Merkezlerinde kütüphaneleri bulunuyor.

Bayraklı’da 14 mahallede kütüphane

Bayraklı’da 14 mahallede kütüphane

Kaynak: