Bayraklı’da sokak hayvanlarına yakın ilgi

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe sokaklarında başıboş gezen sahipsiz hayvanlarla yakından ilgilenerek, olası tehlikelerin önüne...
Bayraklı’da sokak hayvanlarına yakın ilgi

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe sokaklarında başıboş gezen sahipsiz hayvanlarla yakından ilgilenerek, olası tehlikelerin önüne geçiyor. Ekipler, bu yılın ilk yedi ayında 15 bine yakın sokak hayvanın tedavisini yaparken, birçoğuna da aşı yaptı.

Bayraklı ilçesinde, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri dikkate alan Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarına kısırlaştırmadan cerrahi operasyona kadar farklı müdahalelerde bulunuyor. Bu kapsamda bu yılın ilk 7 ayında 15 bine yakın hayvan tedavi edilirken, 2 bin 157 hayvan kısırlaştırıldı, 2 bin 925 hayvana ise kuduz aşısı yapıldı. 6 bine yakın vatandaş da can dostlarla ilgili verilen eğitimlerle bilinçlendirildi. Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri anında değerlendirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, parklardaki yem ve su kaplarının sayısını artırdığını söyledi. Karabağ, "Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yaz ayının hemen başında parklardaki yem ve su kaplarının sayını artırdık. Veterinerlerimiz yine imkanlar ölçüsünde sokak hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemine devam ediyoruz. Bu konuda oldukça hassas davrandığımızı hemşehrilerimin bilmesini isterim. Ayrıca ilçemizde gönüllü koruyucuların eğitimini tamamladık. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz. Bu dünyayı can dostlarımızla paylaştığımızı hiç unutulmasın" dedi.

Bayraklı’da sokak hayvanlarına yakın ilgi

Kaynak: