Bayram tatilinde trafiğe sıkı denetim

İçişleri Bakanlığınca trafik kurallarına dikkat edilmesi ve trafik kontrollerine ilişkin Kurban Bayramı genelgesi yayımlandı.
Bayram tatilinde trafiğe sıkı denetim

Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların trafik kurallarına uymaları, huzur ve güvenliğin sağlanması için alınacak önlemleri içeren İçişleri Bakanlığı genelgesi, il emniyet müdürlüklerine gönderildi.

"Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelgede bayram tatilinin 10-18 Eylül tarihlerini kapsadığı ancak trafik önlemlerinin bir gün öncesinden başlatılarak, 10 gün süreceği bildirildi.

Genelgeye göre, şehir içi ve şehir dışı ana yollarda, çevre yollarında, otobanlarda sıkı denetimler yapılacak. Bu kapsamda 6 bin 71 ekip ve 4 bin 771 polis, bin 300 jandarma ekibi, 21 bin 531 polis ve 5 bin 200 jandarma personeli olmak üzere 26 bin 731 personel görevlendirildi.

Sivil ekipler denetimde

Son 10 yılda kazaların yoğun olduğu 20 yol güzergahında her 10 kilometrede bir ekip olacak şekilde 79 trafik ekibi görev yapacak.

Ayrıca, trafikteki araçlar ve trafik ekiplerini denetlemek üzere 16 güzergahta polis başmüfettişlerinin de yer aldığı sivil ekipler görevlendirilecek. Otobüslerde yolcu görünümünde polis başmüfettişleri ve sivil polisler de bulunacak.

"Trafik" konulu kamu spotu

Trafik kuralları konusunda uyarılarda bulunmak için televizyon kanalları ve otobüslerde yayınlanmak üzere yayın kuruluşları ve otobüs firmalarına 30 kamu spotu filmi gönderildi.

GSM operatörlerince abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderilmesi için talepte bulunuldu.

"Bayram sensiz olmaz" broşürü

Trafik kuralları konusunda sürücüleri bilgilendirmek amacıyla 3 ve "Bayram sensiz olmaz" sloganıyla bir broşür hazırlanarak, polis ve jandarma tarafından sürücülere dağıtılmak üzere illere gönderildi.

Vali, kaymakam, il emniyet müdürü ve jandarma komutanları ile diğer sıralı amirlerin de bayram süresince yol ve ekipleri denetlemeleri istendi.

"Nezaket ölçüleri içerisinde icra edilsin"

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne, Jandarma Genel Komutanlığına ve 81 valiliğe 6 Eylül'de "Demokrasi, Huzur ve Güven Uygulamaları" konulu talimat da gönderildi.

Bakan Soylu, "Trafik denetimlerinin vatandaşlarımızı incitmeden, nezaket ölçüleri içerisinde, yasaklama ve cezalandırma yerine bilgilendirmeye dayalı anlayışla icra edilmesi" talimatını verdi.