Bayram tatlısı ağzınızın tadını kaçırmasın

Ramazan Bayramı yaklaşırken, vatandaşlara ucuz ve kalitesiz tatlılara rağbet edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.
Bayram tatlısı ağzınızın tadını kaçırmasın

Ramazan Bayramı yaklaşırken, vatandaşlara ucuz ve kalitesiz tatlılara rağbet edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Bursa Pastacılar, Tatlıcılar, Şekerciler, Süt ve Süt Ürünleri Odası Başkanı Necip Daş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her ne kadar ham maddelere zam gelmiş olsa da odaya bağlı tatlıcılarla istişare ettik ve vatandaşlar uygun fiyata tatlısını yesin diye zam yapmadık. Cevizli baklavanın kilogramı 30 ila 40 liradan, fıstıklı baklavanın kilogramı da 50 ila 80 liradan satılıyor. Son dönemlerde sütlü tatlılara yönelik talepler de oluyor." dedi.

Vatandaşların aldıkları tatlıların kalitesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Daş, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar nereden alışveriş yaptıklarını bilsinler. Tüketicilerin bilinçli olması lazım. İyi bir tatlı almak istiyorsanız en az 30 lirayı gözden çıkarın. Bir kilo alamıyorsanız yarım kilo alın ama ağız tadıyla yiyin. Bayramda ağzımızın tadı bozulmasın."

"Ucuz baklavada yer fıstığı kullanılıyor"

Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala pastahanelerde tatlı siparişleri nedeniyle yoğunluğun arttığını söyledi.

Ucuz baklavanın içinde yer fıstığı kullanıldığını vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Bunu herkesin anlaması mümkün değil. Bu ürün kullanıldığında baklavanın içi bembeyaz olur. Fıstığın sağlığa zararı olmasa da vatandaş kandırılmış oluyor. Bir de tatlıda şerbet oyunu söz konusu. Merdiven altı ürünlerde şeker şurubu kullanılıyor. Şeker şurubu veya limon tuzu tatlının şerbetlenmemesi için bir kepçe kullanılabilir. Fakat tüm tatlıyı şeker şurubu ile şerbetleyenler var. Bu hiç doğru değil."

"10 liraya baklava olmaz. Bu, adeta zehirdir"

Çanakkale Lokantacılar Odası Başkanı Selahattin İş ise "Hiç kimse sağlığını tehlikeye atıp 10 liraya baklava almasın. Çünkü o paraya baklava olmaz. Bu adeta zehirdir. İçinde baklavaya delalet hiçbir şey yoktur." dedi.