Bayrama deniz kenarında girdiler

Bu yıl da birçok vatandaş Ramazan Bayramı’nda memleketleri yerine, sahil kenarlarını tercih etti. Konya ve Karaman’dan yaklaşık 4 bin ailenin otellerden rezervasyon yaptırdığı bildirildi.
Bayrama deniz kenarında girdiler

Ramazan Bayramı’nı vatandaşların büyük bölümü memleketlerinde geçirdi. Ailesi ve akrabalarıyla bayram atmosferini yaşayan vatandaşlar, bayram tatilinde memleketinde olmayı tercih etti. Kimi vatandaşlar ise, bayram tatilini fırsat bilerek deniz kenarında bulunan şehirlerin yolunu tuttu. Konya ve Karaman’da yaklaşık 4 bin ailenin, yurt içi, yurt dışı ve kültür turları kapsamında rezervasyon yaptırdığı bildirildi. Özellikle Antalya’daki otellere Arefe gününden itibaren, çoğunlukla 3 ve 4 gecelik rezervasyonlar yapıldı. Tatilin kısa olması nedeniyle Ege Bölgesi’ndeki otellere çok fazla rezervasyon yapılmazken, en çok rezervasyonlar Akdeniz Bölgesi’ndeki otellere yapıldı.

KONYA ALANYA’YA GİTTİ

Bayram tatilinde Antalya’daki otellerin çoğunluğunun yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştığı bildirilirken, bayram tatili dolayısıyla şehirde yoğun talep yaşandığı ifade edildi.  Antalya’nın Alanya ilçesine en çok Konya, Ankara, Eskişehir ve Isparta’dan tatilcinin geldiği belirtildi. Tatilciler en çok 5 yıldızlı otelleri tercih etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu Antalya’da yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek, “Aldığımız tedbirler dolayısıyla herhangi bir sorunumuz yok. Şehre gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerimiz geldi. Antalya Havalimanı, son iki yılın rekorunu kırdı. Havalimanımız 140 bin insana 25 Haziran tarihinde, 24 saat içerisinde gelen ve giden yolcu olarak hizmet verdi. 800'ün üzerinde uçak indi, kalktı. Bu da Antalya'nın otellerinin artık dolu olduğunu gösteriyor” açıklamasını yaptı. Tatile karayolu ile gidiş ve dönüşlerde tatilcilerin birçoğunun Konya’da mola verdiğini aktaran Konya SKAL Derneği Başkanı Kazım Öztoklu da “Konya transit geçiş noktasında bulunan bir şehir olduğu için Antalya’ya karayolu ile giden tatilciler Konya’da konaklamıyor fakat burada yemek yiyor ve belli başlı yerleri ziyaret ederek Antalya’ya geçiyor. Antalya’ya giden tatilcilerden Konya esnafımız da kazanıyor.” dedi. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi “Nerede O Eski Bayramlar” sloganıyla Antalya’da bir bayram eğlencesi hazırladı. Bu eğlencede ünlü sanatçılar Cenk Eren, Murat Dalkılıç ve Berkay, Karaalioğlu Parkı'nda konserler verdi. 

SALİH KÖPRÜLÜ/YENİ HABER GAZETESİ

7-1-2-009.jpg

7-1-1-012.jpg