Bayramı Kurban etmeyin!

MERVE ATEŞ -YENİ HABER
Bayramı Kurban etmeyin!

Dini bayramların göz önünde bulundurulmadığı fikstürün bu seneki kurbanlarından biri de Torku Konyaspor oldu. Noel’e gösterilen hassasiyet Kurban bayramı için gösterilemedi. Küçük bir kararla Bayramdan önce ya da sonra yapılabilecek karşılaşma, herkesi zor durumda bırakacak olmasına rağmen Bayramın ilk günü yapılacak.

BAYRAMA STATTA GİRECEKLER

Dini bayramların göz önünde bulundurulmadığı fikstürün bu seneki kurbanlarından biri de Torku Konyaspor oldu. Noel’e gösterilen hassasiyet Kurban bayramı için gösteremedi ve Bayramın ilk gününe maç konuldu.  Küçük bir kararla Bayramdan önce yada sonra yapılabilecek karşılaşma Bayramın ilk günü yapılacak. Futbolcusu, Teknik heyeti, Amiri, Memuru, Çalışanı en önemlisi de taraftarı Kurban Bayramı’nın 1. Gününü kurban havasından uzakta geçirmek zorunda kalacak. 

BAYRAMLAR TATİL VESİLESİ DEĞİLDİR

Dini Bayramlar Allah’a olan yakınlığın perçinlendiği, eş dost akrabanın birbirini ziyaret ettiği, küslerin barıştığı birlik beraberlik ortamıdır. Bayramda aile ziyaretleri yapmanın ibadet olduğunu bilen toplumumuz, bugün Bayramları birer tatil ve eğlence vesilesi olarak gören bir topluma dönüştürülüyor. Türkiye Futbol Federasyonu da bu anlayışa katkıda bulunarak Bayramın ilk gününe koyduğu Fenerbahçe Torku Konyaspor maçıyla bir skandala imza attı. Maçın ilk günü olmasından dolayı, maça gidebilende gidemeyen de bayram gibi bir bayram yaşayamayacak.  

FUTBOLCU VE TARAFTARLARDAN: BAYRAM GELMİŞ NEYİME

Türkiye  bir Kurban Bayram’ına daha yaklaşmanın  mutluluğunu yaşarken, bayramın ilk günü futbol karşılaşması oynanacak. Müslüman bir ülke Kurban kesip bayram yaparken futbolcular o saatlerde ter dökmek , taraftarlarda zorlu bir ikilem içinde seçim yapmak zorunda bırakılacak. Türkiye Futbol Federasyonu Kurban Bayramı’nın 1. gününe denk gelen  4 Ekim Cumartesi gününe  Fenerbahçe-Konyaspor maçını koydu.

NOEL KADAR HASSASİYET GÖSTERİN

Bu durumdan şikayet eden futbolseverler, Noel'e gösterilen hassasiyetin Müslümanların bayramları için de gösterilmesini istiyor. Yetkililerin Kurban bayramına maç programı koyması Müslüman bir ülkenin vatandaşlarını hiçe saymak olarak algılanıyor.

İLERİ BİR TARİHE ERTELENSİN

 TFF’nin Müslüman ülkenin vatandaşlarının hassasiyetlerini dikkate alarak maç takvimi oluşturmasını ve 4 Ekim Cumartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor maçının ileri bir tarihe  ertelenmesini talep ediyor. En azından bayramın ilk günün dışında bir güne. Bu hem futbolcuları, hem taraftarı mutlu edecek bir karar olacak. Böylece tüm sporseverler bayram havasında bir bayram yaşamış olacak.