BBC engelli hava durumu sunucusu arıyor

İngiliz yayın kurumu BBC, engelli hava durumu bülteni sunucusu aradığını duyurdu.
BBC engelli hava durumu sunucusu arıyor

BBC'nin dikkat çekici iş ilanında, "Havaya olan tutkunuzu, hava durumu bülteni sunarak paylaşmak ister misiniz? Engeliniz var mı? Metereoloji alanında uzman ya da herhangi bir belgeye sahip olmanıza gerek yok" ifadesi yer aldı.

Mevcut halde kurumda herhangi bir engelli hava durumu sunucusu bulunmadığı ve kurumun "ekrandaki çeşitliliğin iyileştirilmesi için aktif olarak arayışta olduğu" belirtildi.

İlanda pozisyona başvuracak ideal adayla ilgili, "Hava ve çevreye tutkusu olan, gelecekte hava durumu sunucusu olabilecek engelli kadınlar ve erkekler arıyoruz. Meteoroloji alanında uzmanlığınızın veya deneyiminiz olması gerekmiyor" denildi.

İlanda, işe başvuracak adaylara BBC Akademisi tarafından ücretsiz eğitim fırsatı tanınacağı, mevcut hava durumu sunucuları tarafından verilecek eğitim sonunda engelli kişilerin televizyon ve radyo bültenlerinde rahatlıkla sunum yapabilaceği bilgisine yer verildi. İş ilanında, eğitim alacak adayların gelecekte diğer açık pozisyonlara da başvurabileceği kaydedildi. 

BBC'nin hava durumu sunucularının, ya ülkenin Meteoroloji Kurumu'nda daha önce görev yapmış ya da astrofizik veya coğrafya alanlarında eğitim almış kişiler arasından seçildiği biliniyor.