BBP Van İl Başkanı Muçir istifa etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Van'da düzenlediği mitingde kürsüye çıkarak vatandaşları selamlayan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Muçir, 3 yıldan bu yana yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.
BBP Van İl Başkanı Muçir istifa etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan ile kürsüye çıkarak vatandaşları selamlayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Emin Muçir, 3 yıldan bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Muçir, iş yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar'ın "il başkanımız değil" şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

1995 yılından bu yana BBP il ve merkez ilçe teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev yaptığını, 3 yıldan bu yana il başkanlığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği görevini sürdürdüğünü belirten Muçir, genel merkezleri tarafından adına gönderilen genelge ve yazışmaları da göstererek genel başkan ve genel başkan yardımcılarının açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı seçimi süresince BBP Genel Merkezi'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının parti tabanında büyük bir rahatsızlık yarattığını vurgulayan Muçir, şöyle konuştu:

"Bu rahatsızlığı hissedenlerden biri de Van il teşkilatı olmuştur. Bugüne kadar hep millet iradesinin yanında yer alan BBP'nin politikasına, dik duruşuna zıt olarak, dışarıdan dayatılan, halkın tanımadığı, Türk Milletine hiçbir hizmeti olmayan, İstiklal Marşı'nı dahi doğru okuyamayan bir adaya destek olmamız mümkün değildir. 80 yıldır mukaddesatımıza, milli manevi değerlerimize yabancı olan, mabetlerimizi ahıra çeviren, Kur'an kurslarını kapatan CHP zihniyetiyle aynı karede görünmekten utanç duymaktayız."

Muçir, Başbakan Erdoğan ile birlikte halkı selamlamasının ardından BBP Genel Başkanı Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Yanar tarafından şahsına yönelik iftira ve hakaret içeren açıklamaları kınadığını belirterek, genel merkez tarafından Haşim Yanar'ın kendisine Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi amacıyla genelge gönderdiğini anımsattı.

22 yıllık hareket boyunca şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu liderliğindeki 17 yıllık dönemde hep dik durduklarını ve doğruları söylediklerini kaydeden Muçir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Genel başkan yerel seçimlerde başarısız olduğumuz için görevden alındığımı söylüyor. Bende soruyorum. Sen Sivas'ı kaybettin. 21 belediyesi bulunan BBP'yi 5 belediyeye düşürdün. Şimdi başarısız olan kim? Siyaset hayatım boyunca herkesten saygı gördüm ama son zamanlarda kendimizi anlatamayacak duruma geldik. Böyle giderse bu harekette kimsenin kalmayacağını üzülerek görüyoruz. Düne kadar gururla, şerefle taşıdığım BBP Van İl Başkanlığı görevini bu günden itibaren genel merkezin yalan ve iftira dolu açıklamalarından dolayı bıraktığımı kamuoyuna duyuruyorum."