Bebe-çocuk konfeksiyoncuları Sırbistan'dan umutlu döndü

BTSO öncülüğündeki Bursalı firmalar Sırbistan'da bin 100'den fazla iş görüşmesi gerçekleştirdi- BTSO Başkan Yardımcısı Kuş:- "Sırbistan'ın ülkemizle olan ekonomik ilişkileri de her geçen gün artış gösteriyor. Bizler de bu potansiyeli harekete geçirerek ik
Bebe-çocuk konfeksiyoncuları Sırbistan'dan umutlu döndü

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bebe-çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik Ekonomi Bakanlığının destekleriyle yürütülen iki ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projesi kapsamında Sırbistan'da bin 100'den fazla iş görüşmesi gerçekleştiren Bursalı firmalar yeni iş birliklerine imza attı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen organizasyona katılan Bursalı 52 firma, önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, B2B organizasyonuna katılan Bursalı firmaların ortalama 22 yabancı alıcıyla iş görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bebe-çocuk konfeksiyonu Ur-Ge'leri kapsamında bugüne kadar Amerika, Güney Afrika, Almanya, Rusya, Fas ve İran'da B2B organizasyonu düzenlediklerini hatırlatan Kuş, şunları kaydetti:

"Her iki Ur-Ge projesinde faaliyet gösteren 73 firmamızın önemli bir kısmı yeni pazarları tanıdı. İş görüşmelerinin ardından da birçok firmamız ilk kez ihracat yapmaya başladı. Sırbistan, sektörümüz için önemli bir potansiyel barındırıyor. Sırbistan'ın ülkemizle olan ekonomik ilişkileri de her geçen gün artış gösteriyor. Bizler de bu potansiyeli harekete geçirerek iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi adına önemli bir adım attık. Firmalarımız da bu etkinlikten oldukça memnun kaldı."

- "Balkan ülkelerinin Türk ürünlerine karşı yoğun ilgisinin olduğunu gördük"

Ayfi Bebe firması sahibi Rıdvan Güler ise sektör temsilcilerinin yeni pazarlara yelken açtığını belirterek, B2B organizasyonları ile Bursa'nın ürünlerini sergileme imkanı yakaladıklarını aktardı.

Çevre ülkelerden de onlarca ziyaretçi ile doğrudan görüşme fırsatı yakaladıklarının altını çizen Güler, "Balkan ülkelerinin Türk ürünlerine karşı yoğun ilgisinin olduğunu gördük. Dünya standartlarında üretim yapan sektörümüz her yönüyle beğeniliyor. Artık özellikle Rusya, Balkanlar ve Türk devletleri olmak üzere farklı ülkelerde modayı belirleyen bir konuma yükseldik." ifadelerini kullandı.

Kardelya Bebe firmasının Genel Müdürü Ayşe Akgün, KOBİ statüsündeki firmaların eksiklerinin Ur-Ge ile giderildiğini anlatarak, "Sırbistan’da gerçekleştirdiğimiz organizasyona Balkan ülkelerinin ilgisi yoğundu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Firmalar ürünlerimize büyük ilgi gösterdi. Önümüzdeki günlerde de görüştüğümüz firmalardan olumlu dönüşler bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: