Bebe çocuk konfeksiyonu Ur-Ge ile büyüyor

Bursa iş dünyası temsilcileri, "Kind und Jugend Fuarı'na stantlı katılım gerçekleştirdi.
Bebe çocuk konfeksiyonu Ur-Ge ile büyüyor

Bursa iş dünyası temsilcileri, "Kind und Jugend Fuarı'na stantlı katılım gerçekleştirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projeleriyle Bursalı firmaları global arenada desteklemeyi sürdürüyor. Türkiye'nin en çok Ur-Ge projesi gerçekleştiren ve bu projeleri aynı anda yürütme başarısı gösteren BTSO, bu kapsamdaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Oda'nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe gerçekleştirdiği Ur-Ge projesi üyesi 18 firmanın temsilcilerinden ve BTSO yetkililerinden oluşan 35 kişilik heyet, Köln'de dünyanın dört bir yanından alıcılarla bir araya geldi. Juniokids standında ürünlerini sergileme fırsatı bulan Bursalı firmalar, ikili iş görüşmeleriyle yeni ticari bağlantıların yollarını aradı. bini aşkın katılımcının ve 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda yoğun ilgi gören Juniokids standında, sektörün ve Bursa'nın da tanıtımı yapıldı.

Juniokids standını ziyaret eden Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, bebe çocuk konfeksiyonu sektör temsilcilerinin Bursa iş dünyasının gücünü tüm dünyaya göstermek adına önemli bir katılım gerçekleştirdiğini söyledi. Fuar katılımının firmalara yeni bir vizyon kazandırdığını belirten Engin, BTSO'ya uluslararası alanda gerçekleştirdiği projeler için teşekkür etti.

Juniokids standını ayrıca Düsseldorf Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ile Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Bayraktar da ziyaret etti. Fuara küme olarak ortak stant açarak katılan İspanya Bebek Çocuk Giyim ve Gereçleri Üreticileri Kümesi (ASEPRİ) firmaları da Juniokids standını ziyaret etti. İspanyol küme ile işbirliği imkanları görüşüldü.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuara ilişkin değerlendirmede bulundu. İsmail Kuş, bebe-çocuk konfeksiyonunda Bursa'nın önemli bir üretim merkezi konumunda bulunduğunu ifade ederek, "Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı uluslararası alanda da güçlü bir konuma taşımak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Ur-Ge projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Köln'de yaklaşık 250 metrekarelik alanda açtığımız stantla firmalarımızın ürünlerini sergileme fırsatı bulduk. Ur-Ge üyesi firmalarımızın fuar organizasyonumuz kapsamında yaptıkları iş görüşmelerinin de firmalarımıza ve sektörümüze önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bebe çocuk konfeksiyonu firmalarımızı dünyada hak ettiği konuma taşımak amacıyla bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalara bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: