Bebe ve çocuk konfeksiyoncularında Rusya umudu

Bebe ve çocuk konfeksiyoncularında Rusya umudu

 Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, "Rusya, sadece bebe ve çocuk konfeksiyoncuları için değil, KOBİ'ler için de gizli bir dinamo görevini görüyor. Rusya ile birtakım gelişmelerin olması hem bize hem de KOBİ niteliğindeki firmalara olumlu yansıyacaktır." dedi. 

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyi düzeyde olmasının, her iki ülke adına çok önemli faydaları olduğunu söyledi. 

Türkiye açısından Rusya'nın sadece Ruslardan ibaret olmadığını, bu ülke hinterlandındaki Türk cumhuriyetlerinin de psikolojik olarak gerginlikten olumsuz etkilendiğini ifade eden Atalay, ilişkilerin normalleşmesiyle başta bebe giyimi ve tekstil olmak üzere, pek çok sektörde hareketlilik yaşanacağını vurguladı.

- "KOBİ niteliğindeki firmalara olumlu yansıyacak"

Atalay, Rusya'nın ekonomik anlamda 3 yıl önceki gücünü kaybetmesine rağmen önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, "Rusya, sadece bebe ve çocuk konfeksiyoncuları için değil, KOBİ'ler için de gizli bir dinamo görevini görüyor. Rusya ile birtakım gelişmelerin olması hem bize hem de KOBİ niteliğindeki firmalara olumlu yansıyacaktır. Eğer 2023 vizyonu gerçekleşecekse şüphesiz yakın coğrafyamızla ticari ilişkilerimizin olumlu olması lazım." diye konuştu.

Sektör olarak, ekonomik kriz yaşayan Rus pazarından kısa vadede büyük beklentilerinin olmadığını anlatan Atalay, Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından diğer pazarlara da yöneldiklerini hatırlattı.

- "Yeni pazarlara ulaşıyoruz"

Atalay, bu yöndeki çabalarının da süreceğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Bir-iki senedir yaşanan gelişmeler nedeniyle başka kıtalara açılımlar yapıyoruz, geziler düzenliyoruz. Ekonomi Bakanlığının da bu konuda bize çok ciddi desteği var. Dünyayı geziyoruz. Önce ABD'ye gittik, daha sonra Güney Afrika'ya gitme imkanı bulduk. Yakın zamanda Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine de ziyaretlerimiz olacak. Yeni pazarlara ulaşıyoruz. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi olumlu ama bu ülkede şu anda ekonomik kriz var. Rusya 3 yıl önceki eski gücünde değil. Piyasasında daralma var."

Sektör olarak farklı pazarlara yönelerek çok iyi bir hamle yaptıklarını ifade eden Atalay, "Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize sektörden gelen tepkileri yerinde değerlendirdikleri için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.