Bebek ‘görmüyorum’ diyemez

Ailesi Dünyagöz Konya’ya, erken doğumu sonrasında oluşan Prematüre Retinopatisi sebebiyle başvuran İbrahim Enes bebek, Doç. Dr. Bakbak tarafından uygulanan başarılı tedavi sayesinde yeniden sağlığına kavuştu
Bebek ‘görmüyorum’ diyemez

ROP ile ilgili bilgiler paylaşan Doç. Dr. Bakbak, “Gelişimi tamamlanmamış damarların, erken doğum sonrası oksijen tedavisi sebebiyle anormal derecede genişlemesi ile oluşan Prematüre Retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerde gözlemlenen en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi. Ailelerin, erken doğan çocuklarını göz muayenesine getirmesi çok önemli.  Çünkü bebekler, görüp görmediklerini söyleyemezler” şeklinde konuştu.

26 haftalıkken 900 gram doğan İbrahim Enes bebeğin ailesi, retinal damar ve sinirlerinin gelişim probleminden kaynaklı ortaya çıkan göz problemleri sonucu Dünyagöz Konya’ya başvurdu. Doç. Dr. Berker Bakbak tarafından uygulanan tedavi ile sağlığına yeniden kavuşan İbrahim Enes İtemur’un ailesi ise bebeklerinin uygulanan tedavi sonrası sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu.

İbrahim Enes’in durumu ile ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. Bakbak, “İbrahim Enes bebek yeni doğan bebeklerde erken doğuma bağlı olarak ortaya çıkan prematüre retinopatisi nedeni ile hastanemize geldi. 15 dakika süren bir ameliyatla bebeğimizi sağlığına kavuşturduk. Bunu sürekli söylüyoruz ama tekrar hatırlatmakta fayda var yeni doğanların özellikle prematüre doğan bebeklerin mutlaka göz muayenesi yaptırmaları gerekiyor. Çünkü bebekler görüp görmediklerini söyleyemezler. Bu konuda ailelerin daha bilinçli davranmaları gerekir” dedi.

İbrahim Enes bebeğin babası Emrah İtemur ise, “Bebeğimiz 26 haftalıkken 900 gram olarak doğdu. Göz muayenesinden sonra doktor ameliyat olması gerekiyor dediğinde çok tedirgin olduk ama sağ olsun Berker Bey çocuğumuzu sağlığına kavuşturdu. Doktorumuza ve Dünyagöz Konya ailesine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.