Bebek kaçırma olayına karışan 4 kişi tutuklandı

Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 4 şüpheli, tutuklandı.
Bebek kaçırma olayına karışan 4 kişi tutuklandı

Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheliler Mehmet V, Meryem V, H.V ve N.V'nin sorgusu tamamlandı.

Şüphelilerden Meryem V'nin sorgusunda, 4 aylık bebeği Bağcılar'da bebek arabasından alıp otomobile götürdüğünü belirterek, "Bebeği otomobilde battaniyenin altına sakladım. Mehmet'in kullandığı araçla yanımda kızım N.V. olduğu halde evimize döndük. Mehmet ve N.V. çocuğu evimize geldikten sonra gördüler. Hatta Mehmet bana kızdı. Pişman oldum ve bebeği yetkililere teslim etmek istedim. Ancak bayram nedeniyle böyle bir şeyi gerçekleştiremedik. Çok pişmanım." dediği bildirildi.

Diğer şüpheli N.V'nin ise bebeğin kaçırılması olayıyla ilgisinin bulunmadığını iddia ederek, "Bize bebeği getiren G.V'dir. Nereden aldığını niçin getirdiğini bilmiyorum. Geri aldıktan sonra ne yaptığını da bilmiyorum." beyanında bulunduğu belirtildi.

Şüpheli H.V'nin de bebeğin kaçırılmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını, akrabası G.V'nin eve bir bebek getirdiğini, neden getirdiğini sormadıklarını, olayla ilgisinin olmadığını iddia ettiği öğrenildi.

"Bebeği ilk kez polisler bulduğunda gördüm"

Şüpheli Mehmet V'nin ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği, 1 Temmuz'da Manisa'ya gittiğini, 5 veya 6 Temmuz'da döndüğünü söylediği bildirildi. Olayda kullanılan otomobilini akrabası H.V. ve N.V'ye emanet ettiğini öne süren Mehmet V'nin, "8 Temmuz günü H.V. ve N.V'nin evlerine gittiğimde bana kapıyı açmadılar. Evden ayrılacağım sırada polisler geldi. Benim kaçırılan bebekten ve diğer olaylardan haberim yok. Bebeği ilk kez polisler bulduğunda gördüm. Suçsuzum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." dediği aktarıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Mehmet V, Meryem V, H.V ve N.V'nin "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

Bağcılar'da arife günü alışverişe çıkan Lokman ve Münevver Davulcu çiftinin bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık Ahmet Davulcu kaçırılmıştı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğunu tespit ettikleri Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, bebek evin havalandırma boşluğuna atılmış şekilde bulunmuştu.

Yaralanan bebek hastaneye kaldırılmış, olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmış, 4 şüpheli de tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.