Belediye personeline “Tasarruf Farkındalığı” semineri

Meram Belediyesi personeline yönelik olarak “Tasarruf Farkındalığı” konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminerde dini olarak ve iktisadi bakış açısıyla tasarrufun önemine dikkat çekildi.
Belediye personeline “Tasarruf Farkındalığı” semineri

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özbek ile NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut,  “Tasarruf Farkındalığı” konulu seminer verdi. Meclis salonunda düzenlenen seminere Meram Belediyesi çalışanları katıldı.

MÜSLÜMAN DENGELİ OLMALI

İsrafın kelime olarak aşırılık, ifrat ve taşkınlık anlamına geldiğine dikkat çeken NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özbek, günlük hayattan verdiği örneklerle israfı anlattı. Kur’an-ı Kerim’de Müslümanların “denge toplumu”  olarak nitelendirildiğine işaret eden Prof. Dr. Özbek, “Her Müslüman, bu ölçülü yaşayışı itikattan ibadete varıncaya kadar hayatın her alanına yansıtmalıdır. Harcamalarında da ne aşırı gitmeli ne de çok cimri davranmalı. İhtiyacına göre hareket etmelidir” dedi.

‘İktisadi Bir Bakışla Tasarruf ve Tasarruf Bilinci’ konulu sunum yapan NEÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut ise, iktisadi olarak tasarrufun tanımını yaptıktan sonra bireysel ve kurumsal olarak tasarrufun nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi. Bireysel olarak tüketim ve üretimde tasarruf yapılacağına değinen Doç. Dr. Karabulut, kurumsal olarak yapılacak tasarrufta ise yatırımların yerindeliği ve kaynakların etkin kullanımının önemli olduğunu vurguladı. Karabulut, su tasarrufu, gıda tasarrufu, enerji tasarrufu, zaman tasarrufu, gelir tasarrufu gibi konularda bilgi vererek semineri tamamladı.