Belediyelerden 2 bin öğrenciye kitap çeki

Batman'da görevlendirme yapılan Beşiri ve Gercüş Belediyelerince 2. Batman Kitap Fuarı'nda değerlendirmeleri için 2 bin öğrenciye, 15 lira değerinde hediye çek verildi- Beşiri Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak: - "Çocuklarımıza aktarılması gereken kay
Belediyelerden 2 bin öğrenciye kitap çeki

BATMAN (AA) - Batman'da, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Beşiri ve Gercüş Belediyelerince 2 bin öğrenciye kitap çeki hediye edildi.

Yapılan görevlendirmenin ardından Beşiri ve Gercüş Belediyelerince rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların yaşamına dokunacak çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, Beşiri ilçe merkezi ile İkiköprü beldesindeki bin, Gercüş'te de ilçe merkezinin yanı sıra Koçak, Tepecik ve Çukuryurt köy okullarında okuyan bin öğrenciye 2. Batman Kitap Fuarı'nda değerlendirmeleri için 15 lira değerinde kitap çeki dağıtıldı.

Hediye çeki alan öğrenciler, belediyelerin sundukları imkanlarla fuara giderek istedikleri kitapları ücretsiz alma imkanına sahip oldu.

Beşiri Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mustafa Maslak, devletin kaynaklarının vatandaşa hizmet için kullanıldığını söyledi.

- "Devletin kaynakları çocuklarımıza aktarılıyor"

"Devletin kaynakları artık çocukların dağa çıkarılması için değil, doğrudan çocuklarımıza aktarılıyor." diyen Maslak, şunları kaydetti:

"Dönemin DBP'li belediyeleri çocukları ihmal etti. Ne yazık ki uzun yıllar buralarda belediye yönetimleri çocuklarımızı ihmal etti. Çocuklarımıza aktarılması gereken kaynaklar farklı amaçlarla, farklı yerlere kullanıldı. Ancak belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından insanların yaşamına dokunmaya başladık. İnsanlar artık yaşam standartlarının yükseldiğini bizlere iletiyorlar. Çalışmalarımız kapsamında, çocuklarımızı da unutmuyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaç duydukları her an yanlarındayız."

Gercüş Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mevlüt Şekerci de hediye çeki dağıttığı öğrencilerle fuarı gezdi, kitap seçti.

Çalışma yürütürken öğrencileri ve gençleri ihmal etmediklerini dile getiren Şekerci, eğitime destek sunmaya çalıştıklarını aktardı.

Şekerci, dağıttıkları hediye çeki ile öğrencilerin hem ücretsiz kitap aldığını hem de Batman'ı ve kitap fuarını gezdiğini sözlerine ekledi.



Kaynak: