Belediyenin halkla ilişkiler çalışmalarına uluslararası ödül

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, IPRA tarafından uluslararası standartlarda başarı gösteren halkla ilişkiler uygulamalarına verilen Golden World Awards ödüllerinde iki kategoride altın küre kazandı
Belediyenin halkla ilişkiler çalışmalarına uluslararası ödül

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülü kabul edilen IPRA Golden World Awards 2018'de, iki ödül kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 37 kategoride düzenlenen IPRA Golden World Awards'te, alanında profesyonellerden oluşan ve binlerce başvuruyu değerlendiren jüri, 80 projeyi ödüle layık buldu.

İBB de IPRA tarafından 63 yıldır uluslararası standartlarda başarı gösteren halkla ilişkiler uygulamalarına verilen Golden World Awards ödüllerinde iki kategoride altın küre aldı.

"Kriz Yönetimi" kategorisinde İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki koordineli çalışmaların anlatıldığı "İstanbul'un Entegre Kriz Yönetimi", "Ülke, Bölge ve Şehir" kategorisinde ise kentin tarihi ve kültürel mekanlarının tanıtıldığı aynı zamanda belediyenin hizmet ve yatırımlarının tanıtıldığı "Beyaz Gezi" altın küre ödülüne layık görüldü.

İspanya'nın Barcelona şehrinde gerçekleşen IPRA Golden Awards galasına dünyaca ünlü isimler de katıldı. Barcelona Spor Kulübü Başkanı Joseph Bartomeu, İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü aldığı iki ödülden dolayı tebrik etti.


- İstanbul'un Entegre Kriz Yönetimi Projesi

Kriz Yönetimi kategorisinde ödüle layık görülen "İstanbul'un Entegre Kriz Yönetimi" projesinde Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün vatandaş odaklı çalışmaları kapsamında kriz ve sorunları önceden görebilme kabiliyetiyle yapılan çalışmalar anlatıldı. Olası bir kriz veya sorunla ilgili mağduriyeti önlemeye yönelik tüm aşamalarda hızlı, etkin, entegre çözümler projenin konusunu oluşturdu.

Kentin çok yönlü ve etkin tanıtımını içeren "Beyaz Gezi" programında şehrin tarihi dokusu, kültürü, gelecek vizyonu projenin içeriğine taşındı. İstanbul'la ilgili farkındalık oluşturma faaliyetlerinin de yer aldığı projede İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün 360 derecede şehir için yaptığı çalışmalara yer verildi.

Halkla İlişkiler Müdürlüğü projeleri, yurt içinden ve dışından çok sayıda saygın ödüle layık görülürken, 2016'da da Erişilebilir Turizm Engelsiz İstanbul projesi ile IPRA Altın Küre ödülüne hak kazanılmıştı.



Kaynak: