Belediyenin tüm mal varlığı hacizli

Adıyaman'ın Tut ilçe Belediyesi'nin tüm mal varlığına borcundan dolayı haciz konuldu.
Belediyenin tüm mal varlığı hacizli

Adıyaman'ın Tut ilçe Belediyesi'nin tüm mal varlığına borcundan dolayı haciz konuldu.

Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, tüm borç ve maddi durumun imkansızlıklarına rağmen hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Hedeflerinin büyük olduğunu ancak maddi imkansızlıklardan dolayı birçok projenin başlatılamadığını ya da yarım kaldığını belirten Başkan Cemal Avcı, "Yarım kalan ve başlayamadığımız projelerimiz var. Engelli ve Yaşlılar için Rehabilitasyon projemiz, Kültür Sarayı projemiz, Mezbahana projemiz var ama maalesef başlatamadık. Bunların başlaması için kaynak arıyoruz" dedi.

Başkan Avcı, belediyenin bütçe olarak gelirinin gideri karşılamadığının altını çizerek, borç batağında olduklarını kaydetti. Başkan Avcı, "Hem banka borçları, hem firma, hem de işten çıkartılan kişilere olan borçlar var. Belediyenin mal varlıklarına el konuldu. Bunlardan kurtulmak için mücadele ediyoruz. Bir kısmını ödemeye çalışıyoruz. Şu anda belediyeye ait bütün mal varlıkları hacizli. Daha önceki borçlar ve konulmuş olan hacizler var. İmkansızlıklar içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediyenin su ve diğer geliri 20 bin TL, 80 ile 110 bin TL arasında İller Bankası'ndan geliyor. Yüzde 40'ı kesiliyor. Bunu da işçi maaşları ve diğer giderlere harcıyoruz. Hizmet noktasında elimiz kolumuz bağlı. Belediyemizin toplam 5 milyon TL borcu var" dedi.

Kaynak: