Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ben Aralık Ayına yetişeceğine inanıyorum…

Ben Aralık Ayına yetişeceğine inanıyorum…

Konumuz Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Anadolu’nun en büyük spor ve kongre merkezinin temelinin atıldığı tören ve genel olarak Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Konya temasları. Tabi yine coşkulu yine verimli, bir ziyaret oldu. Peygamber Efendimizin kabri şeriflerini ziyaret etmişler Konya’ya geldiler, açılışa katıldılar, Üçler Mezarlığında Merhum Tahir Hocamızı ve Merhum Hacı Veyis Zade Efendimizi ziyaret ettiler.  Taşkent’e gittiler, Kutlu Doğum Programına katıldılar… Sabahleyin Beyşehir Çevre Yolundan İstanbul yoluna doğru giden yol üzerindeki polis yoğunluğunu dikkate alırsak da tekrar Konya’ya gece döndüler ve Konya’da istirahat ettikten sonra sabah saatlerinde de Konya’dan gittiler.

Çarşamba gününün perşembeye de sarkan ziyaret programı bu şekilde…

Peki, bu yoğun günden bizim notlarımız neler?

Öncelikle törene bakalım. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasında 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin sportif ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirtti. Burası tamam ama Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasını nasıl geliştirecek bilmiyorum ama bunu başarmalıdır. Konuyu çok uzatmak istemiyorum ben Tahir Beyin yerinde olsam kesinlikle kurs alırım, demiş olayım.  

Konya Valimizin Sayın Aydın Nezih Doğan’ın, yapmış olduğu konuşmada Dışişleri Bakanımıza Sayın Ahmet Davutoğlu’na hitaben “Sayın Bakanım Liderliğinizle, sanayide, eğitimde, sağlıkta ve belediye işlerinde önemli işler yapılıyor” şeklindeki ifadeleri önemlidir.

Niye önemlidir birazdan zaten anlatacağım, Sayın Ahmet Davutoğlu’n ise “Sayın Başbakanımız ile buradan araçla hep geçerken bana ve Tahir Bey’e bu sokakların geleceğini hep soruyordu. Şimdi buralarda gelişmiş olacak. Yeni bir havza oluşuyor” mealinde bir konuşma yapması da önemlidir. Anlayabildiğim kadarıyla Başbakanımız Konya’yı Sokak Sokak biliyor ve buralara nelerin yapılacağı konusunu tahlil ediyor ve birinci ağızdan Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve tabi diğer yetkililere hesap soruyor.

Sayın Ahmet Davutoğlu dünya ile uğraşırken, ülkenin dış politikalarını geliştirirken demek ki aynı zamanda Konya ile ilgili bütün yatırımları, bütün politikaları birinci elden takip ediyor. Bunu zaten biliyoruz Konya’nın her alanına Sayın Ahmet Davutoğlu’nun birinci derecede yön verdiği zaten görülüyor. Artık Sayın Ahmet Davutoğlu Konya’nın ağabeyi bu konuda bir tereddüdümüz yok.

Tabi bunun bazı alanlarda (birebir yaşadığım için biliyorum) bazı küçük sıkıntılar oluşturduğunu da görüyoruz. Mesela Konya dışında belirlenmiş bir üniversitenin politikasının Konya için sağlıklı sonuçlar doğurmayacak neticelerle yaşandığını biliyorum. Ama amacımız fitne değil, var olan, birebir yaşadığımız sorunları direk buralardan yazmamayı yeğliyorum.

Sadece bir küçük uyarıda bulunmak istiyorum. Konya AK Parti için tam anlamıyla siyasi politikaların uygulama alanı bulabildiği bir şehir. Konya halkının direk AK Partiye güvendiği varsayıldığı için ve Konya Halkı için Konya Halkının istediklerinden daha hayırlısını istediğini AK Parti düşündüğü için kendi politika geliştiriyor.

Mesela Büyükşehir Belediyesi kendisini eleştirecek bir gölge birim oluşturmuş. Yani Konya Büyükşehir Belediyesinin personeli bizlerden daha iyi görür, bizden daha iyi düşünür, bizden daha iyi hataları tespit eder. Bizlerde sadece belediyelerin yapmış olduğu açılışları halkı duyururuz başka görevimiz yok.

Ayrıca şunu da belirteyim Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Sayın Ahmet Sorgun’u Sağ tarafına, Sayın Tahir Akyürek’i de sol tarafına alarak basın açıklaması yaptığı platform da güzel olmuş. Ya ben ilk defa görüyorum ya da o platform yeni yapıldı, bilemiyorum, kim yaptı, kim tasarladıysa güzel olmuş. Yalnız bilginiz olsun kartal çok büyük, yani o haliyle Konya Büyükşehir ifadesi okunmaz, kartal yakın çekimde görülmez. Tasarlarken yakın çekimde nasıl görünecek, uzak çekimde nasıl görünecek diye bir bakmak gerekirdi. Demek ki geliştirilmeli ama mantık ve tasarım iyi, sadece televizyonda yakın çekim verilirken görsel sorun var sizin anlayacağınız.

Dün bir vatandaşımıza sordum, Sayın Başbakan gelecek yıl Şeb-i Arus’u burada yapmak istiyordu, sence yetişir mi diye, vallahi hilafsız söylüyorum, “Büyükşehir verdiği sözleri tutamıyor, biter ama gelecek yıl aralık ayına zor” dedi. Benim düşüncem biteceği yolunda, zira çelik konstrüksiyon ile yapılıyor, bitmezse ciddi bir beceriksizlik gösterisidir bu.  

Burada asıl önemli olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek bilmeli ki, halk Konya Büyükşehir Belediyesine güvenmiyor. Bu imajı düzeltmek için mücadele eder mi bilmem, ben olsam uğraşmam, nasıl olsa adayım, nasıl olsa başbakanımız ve Sayın Ahmet Davutoğlu Konya’ya kimi söylerse halkımız Başbakanımıza ve Sayın Ahmet Davutoğlu’na olan güveniyle onu seçer…

Yani ivmeye gerek yok, can sıkıntısına hiç gerek yok… Hala bizim başkan büyük başkan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR