Benden önce emekli olmayacaklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Benden önce emekli olmayacaklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, 11 ayaklı İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi ile üretimi destekleyeceklerini, istihdamı artıracaklarını söyledi. Davutoğlu, 'Teşvik ve İstihdam Paketi'ni açıkladığı konuşmasında büyüme rakamlarının 'mütevazı' görünebileceğini ancak dünyanın büyük bir krizden geçtiğini söyledi. Davutoğlu, üç dönem kuralına takılan Ali Babacan'ın da seçim sonrası 'ekiplerinde yer alacağını' belirtti.
Basın mensuplarının "Sayın Babacan, Çelik ve sayın Canikli. 7 Haziran'dan sonra listelerinizde olmayacaklar. Sizce bu ekonomi yönetimi için handikap mı? Saydığımız bu isimler için, üç dönem kuralında bir esnemeye gidilebilir mi?" sorusuna Davutoğlu "Ali (Babacan) bey, Faruk (Çelik) bey, Nurettin (Canikli) bey, o arkadaşlarımız ekibimizin içinde yer almaya devam edecek. Üç dönem, Meclis'te özellikle üzerinde durdum. Üç dönem, birilerini siyasetten emekli etmek için değil. bizim anlayışımızda felsefemizde emeklilik diye bir şey yok" dedi.

Sağ tarafıma saydığınız isimler oturmuş. Bir Cevdet bey durumu kurtarıyor. AK Parti kadrolarının önemli bir farkı diğer hükümetlere göre çok ciddi yetişmiş insan unsuruna dayanmış olması. Son 12 yıl içinde, sanırım sadece Ali bey devam ediyor, 12 yıllık iktidar döneminde Ali bey dışında kabinede devam etmiş olan bakanımız yok. Ama hiçbir bakanımız bir önceki bakanımızdan farklı bir performans sergilemedi. Ulaştırma Bakanlığı'nda iki, Sağlık Bakanlığı'nda iki, Milli Eğitim Bakanlığı'nda dört arkadaşımız görev aldı. Ancak koalisyon olmamasının, AK Parti'de uyumun göstergesi olarak dikkat ederseniz hiçbir iş aksamadı.
Ekibimizin içinde yer almaya devam edecek
İki noktaya dikkatinizi çekerim. Seçim sonrasında oluşacak AK Parti hükümetleri de aynı çizgide devam edecek. Hiçbir şekilde ne ekonomi yönetiminde, ne yargı, ne adalet, ne eğitim yönetiminde bir süreklilik problemi olmayacak. Ve bir süreklilik mantığı içinde bu çizgi sürdürülecek.
İkincisi, sağ tarafıma bakarak söylüyorum. Ali (Babacan) bey, Faruk (Çelik) bey, Nurettin (Canikli) bey, o arkadaşlarımız ekibimizin içinde yer almaya devam edecek. Üç dönem, Meclis'te özellikle üzerinde durdum. Üç dönem, birilerini siyasetten emekli etmek için değil. bizim anlayışımızda felsefemizde emeklilik diye bir şey yok. Siyasette de hayatta da. Ama biz son nefese kadar bu ülkeye hizmet etmek için yaşayan bireyleriz. Anlayışımız budur. Herhalde kimse, üçü de maşallah benden genç oldukları için, üç arkadaşımın da benden önce emekli olacaklarını kimse düşünmesin. Özetle biz bir ekibiz, herkes bunu anlasın. Süreklilik içinde çalışmaya devam edeceğiz. 2002'den bu yana nasıl bir çok değişiklikler yaşanmışsa, hükümetlerimizin performansını hiç etkilememiş, arkadaşlarımızın devre dışına çıkması sonucu doğurmamışsa, bir iki olumsuz örnek hariç, şimdi de bu ekip omuz omuza yoluna devam eder. Ünvanlarla, makamlarla bir arada değiliz biz. Dolayısıyla makamlar değişse de bu ekibin birlikteliği değişmez. Hiç sorunuzun tabi iyi niyetli güzel bir soru olduğu için biraz detaylı cevap verdim.
Kamuoyumuz da iş dünyamız da bilmelidirler ki AK Parti bir ekip olarak geldi, bir ekip olarak devam ediyor, bu ekibin hiçbir ferdinin erken emeklilik diye bir düşüncesi olamaz.