Benzine 5'inci indirim

Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarına paralel olarak düşüşünü sürdürüyor. Geçen hafta cuma günü gelen son 16 kuruşluk indirimden sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 15 kuruşluk yeni bir indirim daha geldi.
Benzine 5'inci indirim

Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarına paralel olarak düşüşünü sürdürüyor. Geçen hafta cuma günü gelen son 16 kuruşluk indirimden sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 15 kuruşluk yeni bir indirim daha geldi. İndirim, pompalara bu gece yarısından itibaren yansıyacak ve son indirimle birlikte benzinde yapılan indirimlerin toplamı 89 kuruşu bulacak.

Kasım ayının başından itibaren küresel ekonomilerdeki daralmanın ortaya çıkardığı düşük talep beklentisi, petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.


Aynı zamanda Viyana'da 6 Aralık'ta yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında tarafların üretimde yeterli kesintiye gitmemesinin de fiyatları düşürebileceği belirtiliyor.

Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarına paralel olarak düşüşünü sürdürürken, geçen hafta cuma günü gelen son 16 kuruşluk indirimden sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 15 kuruşluk yeni bir indirim daha geldi.


İndirimler 89 kuruşu bulacak
Pompalara bu gece yarısından itibaren yansıyacak ve son indirimle birlikte benzinde yapılan indirimlerin toplamı 88 kuruşu bulacak.
16 kuruşluk indirimle Ankara'da ortalama 6,34 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,18 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,23 liradan 6,07 liraya, İzmir'de 6,33 liradan 6,17 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Motorinde de 23 kuruş indirim gerçekleşecek.