Berat Albayrak: Ekim ayında yeni rekor gelebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen 'Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuştu.
Berat Albayrak: Ekim ayında yeni rekor gelebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Havalimanı'nda düzenlenen 'Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşuyor. Bakan Albayrak, Bakan Albayrak: "Uzunca bir süre malum kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri bilinçli şekilde itibarsızlaştırıldı." dedi. Albayrak, kurdaki volatilitenin önüne geçilmesiyle birlikte aşağı yönlü seyir başladı ifadelerini kullanırken enflasyon rakamları, kur ve faiz açısından kötü bir dönemi geride bıraktık" dedi. Bakan Albayrak, "Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine gelecek. İnşallah artık komisyonculuk tarihe karışacak ve yeni haller yeni satış imkanları sağlanacak. Lojistikteki kayıpların önüne geçeceğiz. Bu yasal düzenlemeyle dünyada örneği olmayan modeli çalışıyoruz" ifadelerini sözlerine ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Enflasyonla mücadele programının meyvesini yakında toplamaya başlayacağız. Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz.

Logoya sahip çıkan mücadeleye destek veren herkesi ayrı ayrı destekliyorum. Enflasyonla mücadelede önce ekim ayı rakamları ile birlikte sonrasında ise aşağı yönünü sürdürerek devam edeceğiz.

Türkiye'nin 2023 hedefi hayali bir hedef değil vizyonel bir hedeftir.

Kurdaki volatilitenin önüne geçilmesi ile birlikte aşağı yönlü seyir kendisini göstermeye başladı, bu sürecin daha da güçlenerek gerçekleşeceğinden hiçbir insanımızın şüphesi olmasın.
Yatırımcıların Türkiye'ye olan güveni giderek artıyor.

Son dönemdeki spekülatif ataklarla başka bir ülke karşı karşıya kalsaydı çok büyük bir kriz yaşardı.

Ekonomide özellikle son dönemdeki dış ticaret rakamlarına bakıldığında dengelemenin başladığını görmeye hepimizi şahit olduk. Dengeleme süreci arzu ettiğimiz seviyeden daha iyi gidiyor. Enflasyon, kur ve faiz açısından kötü bir dönemi geride bıraktık.

Ekim ayı rakamlarına ilişkin gelen sinyallere bakıldığından yeni bir rekorun geleceğine inanıyoruz.

Hal Yasası ile birlikte komisyonculuk tarihe karışacak.

Ağustos ayında yaşanan süreç Türk ekonomisinin yaşadığı en büyük ekonomik saldırıdır.