Beratcan'ın annesi ile servis şoförüne ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Kaybolduktan sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan'ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, servis şoförü Kaşıkçı ile çocuğun annesi Karakütük hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Beratcan'ın annesi ile servis şoförüne ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmatamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beratcan Karakütük'ün olay günü saat 14.20'de okuldan çıktığı, eve dönmemesi üzerine ailesi tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığı ve durumun polise bildirdiği anlatıldı.

İddianamede, soruşturma çerçevesinde Beratcan'ın okulundan çıktıktan sonra girmiş olabileceği güzargahtaki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda beyaz renkli servis minibüsüne benzeyen bir araca binerek Vatansever Caddesi üzerinden Yakacık istikamatine doğru gittiği, araştırmanın genişletilmesi sonucunda aracın şüpheli Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun belirlendiği anlatıldı.

Bunun üzerine şüphelinin yakalanması amacıyla çalışmaların başlatıldığı belirtilen iddianamede, bu araştırmalar sonucunda maktülün cesedinin Tuzla Ankara Asfaltı Caddesi Tepeören Mahallesi Trafo Merkezi karşısında bulunan menfezin içerisinde bulunması nedeniyle şüphelinin kullanmış olduğu aracın konum bilgilerinin çıkartıldığı kaydedildi.

Şüpheli Kaşıkçı'nın bu olayı gerçekleştirmek için kendisini anne Türkan Karakütük'ün azmettirdiğini söylemesi üzerine annenin de beyanının alındığı anlatılan iddianamede, Türkan Karakütük'ün üzerine atılan suçlamayı kabul etmediği, ancak verdiği ifadeler irdelendiğinde Ersin ile olan ilişkisini kabul ettiği, bir başka ifadesinde ise şüpheli Kaşıkçı'dan şüphelenmediğini belirttiği, bir diğer ifadesinde oğlu kaybolduktan sonra Ersin Kayıkçı'yı bir kez aradığını kabul ettiği aktarıldı.

"Suçu işledikleri anlaşıldı"

Şüpheli Kaşıkçı ile Türkan Karakütük'ün olay gününe kadar ilişkilerinin devam ettiği belirtilen iddianamede, şüpheli Kaşıkçı'nın tüm aşamalarda bu olayı anne Karakütük'ün azmettirmesi sonucu işlediğini istikrarlı bir şekilde beyan ettiği, dosya kapsamı incelendiğinde ve bütün deliller birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı belirtildi. 

"Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi"

İddianamede, Beratcan'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan servis şoförü Ersin Kaşıkçı hakkında "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük hakkında da "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen iddianame gönderildiği Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

"Annenin tutuklanması talebimiz olacak"

Beratcan Karakütük'ün babası Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanan iddianameyle anne Türkan Karakütük'ün azmettirici olma suçundan sanık sıfatına ulaştığını belirterek, adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldıktan sonra Bakırköy Kadın Sığınma evine yerleştirilen Karakütük'ün tutuklanması yönünde taleplerinin olacağını belirtti.