Bergama’da 156 üreticiye koyun, keçi ve koç dağıtıldı

Türkiye'de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan üreticinin desteklenmesine yönelik çalışma kapsamında, Bergama ilçesi Göçbeyli Mahallesi'ndeki 156 üreticiye kura ile toplamda 610 adet koyun, keçi ve koç dağıtıldı.
Bergama’da 156 üreticiye koyun, keçi ve koç dağıtıldı

Bergama'nın Göçbeyli Mahallesi Meydanı'nda düzenlenen kura ile dağıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek, İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, Bergama Belediyesi meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Törende, 156 üreticiye çekilen kuralarla 610 adet Sakız, Tahirova, Kıvırcık, Saanen cinsi ücretsiz koyun, keçi ve koç dağıtıldı. Kura töreni öncesi bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk İlçelerinde toplam 878 üreticiye 3 bin 377 koyun, keçi dağıttık. Bergama'da daha önce 137 üreticimize koyun keçi dağıtmıştık. Şimdi de 156 üreticimize 610 küçükbaş hayvan dağıtıyoruz" dedi. Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bergama'nın Kıranlı Mahallesi'nde atıl durumda olan bal tesisini önümüzdeki günlerde işler hale getiriyoruz. Ziraat Odalarımıza iş makineleri dağıtıyoruz. Sizler ve Kırsal Daire Başkanlığımızla beraber ihtiyacınız olanı yapacağız. Geçen sene 2015 yılında 20 tane öğretim üyesi geldi. Sizlerle yüz yüze görüştü. Bakırçay Havzasının nasıl kalkınacağı konusunda bir çalışma yapıldı. Onu biz yol gösterici olarak alıyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz. Biz kırsalın, hayvancının yanındayız. Sadece verdiğimiz ürün, yaptığımız desteklerle değil. Gönülden de sizin yanınızdayız. Bu memlekette yaşayan herkesin morale ihtiyacı var" diye konuştu.

Tören sonrası Göçbeylili vatandaşlar ile sohbet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, "Bu proje gerçek anlamda üreticiyi ve köylüyü hedef alan, destekleyen bir proje" diye konuştu.

Bergama’da 156 üreticiye koyun, keçi ve koç dağıtıldı

Bergama’da 156 üreticiye koyun, keçi ve koç dağıtıldı

Bergama’da 156 üreticiye koyun, keçi ve koç dağıtıldı

Kaynak: