Bergamalı kayıp çiftçi bulundu

İzmir'in Bergama ilçesi Tekkedere Mahallesi'nde dünden beri kayıp olan çiftçi, zeytinlik alanda bir akrabası tarafından bitkin halde bulundu.
Bergamalı kayıp çiftçi bulundu

İzmir'in Bergama ilçesi Tekkedere Mahallesi'nde dünden beri kayıp olan çiftçi, zeytinlik alanda bir akrabası tarafından bitkin halde bulundu.

Dün öğle saatlerinde evinden yanına bir şey almadan çıkan şeker hastası ve bacaklarında protez olan Ali Zehir (60), evine geri dönmedi. Akşam olduğunda ailesi jandarmaya haber verdi. Gece boyu yapılan aramalar sonuç vermeyince sabah jandarma ekipleri ile birlikte İzmir AFAD ekipleri Ali Zehir'i Tekkedere Mahallesi ve çevresindeki ormanlık alanda aramaya başladı. Akşam saat 18.30 sıralarında Tekkedere Mahallesi Bağyeri mevkiinden geçmekte olan Ayhan Öz (58), yol kenarındaki zeytinlik alanda dayısının oğlu olan Ali Zehir'i bitkin halde buldu. Şeker hastalığı nedeniyle gözleri görmediği ve bir hayli bitkin olduğu öğrenilen Ali Zehir, dayısının oğlu tarafından hemen evine getirildi. Tekkedere Mahallesi'ne gelen sağlık ekipleri tarafından Bergama Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zehir'in gözleri eski sağlığına kavuştu.

Ali Zehir'in bulunması ailesini ve mahalle sakinlerini ise sevince boğdu. Ali Zehir, kendisini her yerde didik didik arayan jandarmaya, AFAD ekiplerine ve tüm Tekkedere Mahallesi sakinlerine teşekkür etti. Ali Zehir, "Evden çıktıktan sonra şekerim yükseldi. Yüksek şeker nedeni ile gözlerimdeki görme yeteneğini kaybettim. Bugün akşam saatlerinde Bağyeri mevkiinden geçmekte olan dayımın oğlu Ayhan Öz beni buldu. Kendisi bana nereye gittiğimi sorunca bende eve gitmeye çalışıyorum ama gözlerim görmüyor dedim. Hâlbuki gözlerim görmediği için evimin tam tersi yöne gidiyormuşum. Allah herkesten razı olsun. Aileme, çocuklarıma ve torunlarıma yeniden kavuştum" dedi.

Kaynak: