Beş cana 7 yıl 6 ay hapis cezası

Konya'da 5 kişinin ölmesi, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan düğün konvoyundaki trafik kazasında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan yargılanan sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi
Beş cana 7 yıl 6 ay hapis cezası

Konya'da düğün konvoyundaki otomobil ile tırın çarpışması sonucu 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı kazada, tır sürücüsü sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık avukatı, fazla bulduğu cezanın daha da düşmesi için kararı temyize götürdü.

Zeki Dağlı (39) idaresindeki tır, 20 Ekim 2013'de Konya-Aksaray karayolunun 61. kilometresinde, düğün konvoyundaki Erdal Belli (42) yönetimindeki otomobile çarptı. 

Kazada sürücü Belli, araçtaki Yasemin Bakıcı (24), Aynur (43) ve Kadriye Kar (9) ile Esma Polat (22) yaşamını yitirdi. Bir kişinin de yaralandığı kazanın ardından Dağlı tutuklanırken, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan dava açıldı.

- "Müvekkilim yavaş bile olsa kaza meydana gelecekti" 

Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Dağlı, Adli Tıp Kurumu raporunda tam kusurlu görüldü.  

Davanın karar duruşmasında sanık avukatı Faik Kabaklarlı, "Müvekkilim tam kusurlu değildir. Keşiften sonra düzenlenen bilirkişi raporuna göre müvekkilim yavaşlamış olsaydı dahi söz konusu kaza meydana gelecekti" diye konuştu.

- Sanığa iyi hal indirimi

Tahliyesini isteyen sanık ise kazanın oluşumunda tam kusurlu olmadığını savundu.

Dağlı, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki iyi hali, lehine takdiri indirim nedeni olarak kabul edilen sanığın bu cezası 7 yıl 6 aya düşürüldü.

Sanık avukatı, fazla bulduğu cezanın daha da aşağıya çekilmesi için kararı temyize götürdü.

Öte yandan, ölenlerin mirasçıları 2 milyon 325 bin liralık manevi tazminat davası açtı.